Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Conducerea ISJ Vâlcea a venit cu noutăţi de la Congresul Educaţiei

INTERES. „Părerea mea este că cel mai interesant proiect prezentat a fost expoziţia «Clasa virtuală», proiect ce vine ca o propunere pentru un învăţământ de calitate prin familiarizarea elevilor şi a profesorilor cu soluţii de învăţare performante, care pot să uşureze procesul de predare-învăţare şi să-l facă mai atractiv” – ne-a declarat inspectorul general adjunct Adina Dobrete.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti a avut loc cea de-a doua ediţie a Cogresului Educaţiei, organizat de Minister. De la Vâlcea au fost prezenţi inspectorul general şcolar Remus Grigorescu, inspectorul general adjunct Adina Dobrete, directorul CCD – Andra Bica şi mai mulţi profesori vâlceni. Temele de discuţie au vizat toată aria de interes a domeniului educaţie, de la clasa pregătitoare şi reinserţia în şcoală a copiilor din familii defavorizate social, până la învăţământ superior şi formare continuă de-a lungul vieţii. „Este un demers educaţional foarte bun, în sensul că, pe lângă ideile împărtăşite, a fost şi o socializare interesantă între profesori. S-au discutat probleme legate de bacalaureat, ţinând cont că suntem în perioadă de examene. Mai mult, cadrele didactice au ridicat problema modificării Legii Educaţiei Naţionale, iar majoritatea profesorilor s-au exprimat că trebuie schimbat ceva. Sigur, au fost discuţii legate de Constituţie şi de modificările privind sistemul educaţional din aceasta. Ce pot să vă mai spun este că a fost extrem de interesant şi de util pentru noi” – ne-a declarat inspectorul general şcolar Remus Grigorescu.

„Clasa virtuală”, o propunere apreciată de adjuncta Adina Dobrete

Conducerea Ministerului Educaţiei este decisă să transforme acest congres într-o platformă de dezbatere pentru cadrele didactice şi pentru conducătorii sistemului educaţional din toate colţurile ţării. La această ediţie s-au creat discuţii sincere şi concrete asupra problemelor reale din învăţământ, un învăţământ care, de câţiva ani, se află într-o cădere liberă. Tocmai de aceea, profesorii au încercat ca, la acest congres, să găsească soluţii de redresare a sistemului educaţional din România. „Echipa ISJ Vâlcea prezentă la Congresul Educaţiei a căutat să acopere prin reprezentanţii săi cât mai multe secţiuni, astfel încât, din temele propuse pentru dezbatere pe parcursul celor două zile, să fie acoperită toată aria de interes a domeniului educaţional. Am luat parte la dezbateri privind clasa pregătitoare, reinserţia în şcoală a copiilor din familii defavorizate social, dar şi referitoare la învăţământul superior şi formarea continuă de-a lungul vieţii. Părerea mea este că cel mai interesant proiect prezentat a fost expoziţia «Clasa virtuală», proiect ce vine ca o propunere pentru un învăţământ de calitate prin familiarizarea elevilor şi a profesorilor cu soluţii de învăţare performante, care pot să uşureze procesul de predare-învăţare şi să-l facă mai atractiv” – ne-a declarat inspectorul general adjunct Adina Dobrete.

La eveniment au  fost prezente personalităţi din lumea educaţiei româneşti, iar printre aceştia îi putem nominaliza pe Ecaterina Andronescu, Liviu Maior, Constantin Bălăceanu Stolnici, dar şi Reijo Aholainen, consilier în educaţie în cadrul Ministerului Educaţiei şi Culturii din Finlanda.

CLAUDIA STANCIU