Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Au rupt teii din Râmnic şi s-au ales cu amendă

În noaptea de vineri spre sâmbătă de la finele săptămânii trecute, în jurul orei 00.10, mai multe persoane au fost surprinse de camerele de supraveghere când rupeau crengi din teii de pe bd. Tudor Vladimirescu.

Imediat, la faţa locului a fost direcţionat de îndată un echipaj mobil al Poliţiei Locale, care a reţinut, în zona indicată, un grup format din cinci persoane, una de sex feminin, mai în vârstă, şi celelalte patru de sex masculin, atât minori, cât şi tineri. Persoana mai în vârstă a fost identificată ca fiind D. Magdalena Elena, în vârstă de 40 ani, domiciliată în comuna Budeşti, sat Linia, mama unuia dintre minori şi cea care i-a îndemnat pe ceilalţi să rupă crengi din teii plantaţi pe marginea bulevardului, pentru a le curăţa ulterior de flori, în scopul de a le vinde în piaţă. Pentru fapta sa a fost aplicată măsura sancţionării contravenţionale, aceasta recunoscându-şi vinovăţia şi primind pe loc copia procesului verbal de constatare.

Poliţia locală face apel la toate persoanele ce constată fapte de natura celei prezentate să le anunţe de îndată la numărul telefonic gratuit TelVerde 0800809809 în vederea aplicării măsurilor legale. Nu este pentru prima dată când, prin intermediul camerelor de supraveghere, poliţiştii locali îşi îndeplinesc cu succes misiunea, atât în ceea ce priveşte sancţionarea sau preîntâmpinarea unor contravenţii, dar şi în constituirea probatoriului în cazul săvârşirii de infracţiuni: numai în cursul săptămânii trecute au fost furnizate organelor de cercetare penală, pe bază de adrese scrise, peste 42 ore de filmări prin intermediul camerelor video ale sistemului de supraveghere.