Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ARCA Space a lansat spre vânzare criptomoneda AMiE pentru finanțarea programului de minerit asteroizi AMi Exploration

ARCA Space, Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică, a pus în vânzare criptomoneda de utilitate AMi Exploration (AMiE) emisă în rețeaua Avalanche. ARCA Space a disponibilizat 675 675 tokeni din totalul de 1 miliard emiși. Prețul unui token este de 0,1 dolari, dar pentru această primă vânzare, prețul este de 0,075 dolari. AMiE poate fi achiziționată cu moneda USDt nativă în blockchain-ul Avalanche.

Programul AMi Exploration, vizează accesarea celei mai mari resurse de metale prețioase precum platină, rodiu, aur, prin exploatarea minieră a asteroizilor din apropierea Pământului.

ARCA Space va folosi tehnologia EcoRocket, dezvoltată și testată deja, pentru a construi racheta EcoRocket Heavy și nava cosmică AMi Cargo.

Prima misiune de minerit este prevăzută pentru 2027, cu obiectivul de a aduce pe Pământ 1 000 kg de platină, în valoare de 34 milioane de dolari. Capacitatea maximă a capsulei recuperabile este de 2 500 kg, ceea ce reprezintă minereu în valoare de 85 milioane dolari pentru fiecare lansare.

Obiectivul ARCA este ca până în 2031 să aducă pe Pământ metale prețioase în valoare de 1 miliard de dolari și să cheltuiască 100 milioane de dolari pentru a contribui la combaterea unor probleme importante precum sărăcia, sistemul de educație, încălzirea globală și pentru continuarea expansiunii în Sistemul Solar, stimulată de rațiuni economice concrete.

Utilitatea monedei emisă de ARCA Space este legată de faptul că deținătorii vor putea folosi tokenii AMiE pentru a cumpăra cu prioritate metalele prețioase rezultate din programul AMi Exploration. Achiziționarea metalelor prețioase se va putea efectua în monedă fiduciară în procent de 80%, iar diferența de 20% în criptomoneda AMiE. De asemenea, un discount de 10% va fi aplicat pentru orice achiziție care va implica tokenul AMiE.

Deținătorii de monede AMiE vor putea să le tranzacționeze în viitorul apropiat pe piața cripto. Tokenul AMiE se poate cumpara de pe siteul AMiExploration.com

Despre ARCA

ARCA a fost fondată in 1998.

– 2004 ARCA a lansat racheta Demonstrator 2B de la Baza Forțelor Aeriene de la Capu Midia.

– 2006 – 2007 ARCA a construit cele mai mari baloane solare din lume care au ridicat în stratosferă vehiculul spațial pilotat Stabilo, deasupra Mării Negre. Stabilo a fost recuperat de o navă a Forțelor Navale;

– 2008 ARCA a obținut trei contracte guvernamentale în valoare de 1,7 milioane Euro pentru dezvoltarea unei drone VTOL de mari dimensiuni, a unei rachete suborbitale și a unei capsule transportata în stratosferă de un balon solar;

– 2010 ARCA a lansat de deasupra Mării Negre racheta Helen, prima rachetă spațială românească finanțată privat, cu sprijinul logistic al Forțelor Navale;

– 2013 Agenția Spațială Europeană a acordat ARCA un contract de 1 million Euro pentru testarea Parașutelor pentru nava cosmică ExoMars. ARCA a efectuat două misiuni în cadrul programului.

– 2014 Drona electrică de mare altitudine și autonomie AirStrato a efectuat primul zbor. A fost proiectată ca un răspuns la inițiativele Google și Facebook de a furniza internet în zonele izolate.

– 2015 – 2016 ARCA a creat ArcaBoard, prima placă zburătoare reală, pentru care a obținut un contract cu DARPA și US Army.

– 2019 ARCA și tehnologiile create au fost inclusă în patrimoniul Muzeului Forțelor Aeriene, într-o expoziție permanentă.

– 2020 ARCA a anunțat programul EcoRocket, care folosește tehnologie de propulsie ecologică pentru primele două trepte.