Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Anvelope de vară și de iarnă 215 55 R17: Tehnologie și performanță pe toate suprafețele

Schimbarea anotimpurilor și alternanța dintre vremea caldă și cea rece influențează modul în care  anvelopele reacționează pe șosele. Cauciucurile special concepute pentru vară sunt adaptate unor temperaturi crescute și pot fi utilizate pe caniculă dar și în perioade de ploi torențiale, care lasă carosabilul ud și alunecos.

Anvelopele de iarnă trebuie să asigure o stabilitate excelentă pe carosabil acoperit cu gheață sau zăpadă. Canelurile speciale și banda de rulare concepută pentru aceste pneuri le conferă o aderență sporită pe suprafețe umede și asigură totodată o distanță de frânare mai mică.

Pentru cei care își doresc o anvelopă potrivită oricărui anotimp, există cauciucuri all season care pot fi utilizate atât în perioada verii cât și iarna cu condiția să nu existe temperaturi extreme sau fenomene meteorologice periculoase. Pentru deplasarea în marile orașe însă, astfel de anvelope all season sunt chiar recomandate de către specialiști.

Dacă ai de gând să-ți achiziționezi un set nou de anvelope de vară sau de iarnă poți găsi în magazinele online anvelope de dimensiunea potrivită. Una din cele mai des întâlnite dimensiuni de anvelope este 215 55 R17.

Dimensiuni anvelope 215 55 R17

Pentru a alege corect anvelope 215 55 r17, trebuie să cunoști ce reprezintă inscripția de pe flancul anvelopei mai exact dimensiunea acesteia. 215 reprezintă lățimea profilului jantei.  Cifra 55 indică raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei. O altă dimensiune de care trebuie să ții cont când comanzi anvelope este diametrul radial. În cazul acestor cauciucuri 215 55 r17, diametrul radial este de 17 inch.

Trebuie să știi că mai există 2 parametri care trebuie luați în considerare atunci când achiziționez anvelope : indicele de sarcină care arată greutatea totală ce poate fi suportată de cele 4 anvelope și indicele de viteză care indică viteza maximă cu care poate rula autoturismul încărcat cu greutatea maximă.

Când achiziționezi anvelope vară 215 55 r17 sau de iarnă, este bine să te orientezi către anvelope care au o clasă superioară a eficienței consumului de combustibil. De asemenea și aderența pe suprafața umedă este foarte importantă,  fie că vorbim de cauciucuri de iarnă sau de vară. Un set de cauciucuri vara 215 55 r17, cu aderență de clasa A,va oferi stabilitate manevrabilitate și eficiență la frânare sau viraje.

Ce autovehicule pot fi dotate cu anvelope  de dimensiuni 215 55 R17? Anvelopele cu dimensiuni 215 55 R17 sunt recomandate pentru diferite automobile de dimensiuni mici și medii : BMW, Audi, Ford, Skoda, Logan, etc.

Cum alegi cauciucuri de vară 215 55 R17?

Magazinele care comercializează anvelope îți dau posibilitatea să alegi în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, de preferințele tale, dimensiuni și brand. Există zeci de modele de anvelope 215 55 R17, dintre care îl poți alege pe cel potrivit autovehiculului tău. Dacă dorești cauciucuri de vară rezistente și la un preț convenabil poți opta pentru modele Radar Dimax, Crosswind Sport Peak sau Semperit Speed Life.

Un brand de anvelope cunoscut pentru calitate și eficiență este Kumho. Dotându-ți  autoturismul cu set de anvelope Kumho vară, ai garanția unor deplasări în siguranță, pe tot parcursul anotimpului cald. Fabricate din cauciuc de calitate, aceste anvelope sunt construite pentru a asigura o distanță redusă de frânare și manevrabilitate inclusiv în cele mai dificile viraje.

Cum alegi cauciucuri de iarnă 215 55 R17? 

Dacă ai nevoie de un set de cauciucuri de iarnă cu dimensiunea 215 55 R17, este bine să alegi branduri recomandate de magazinele online. Există diferite modele de cauciucuri de iarnă : Viking Wintech, Radar Dimax Alpine, Kumho HS 52 sau Barum Polaris 5.

Pentru a te deplasa pe șosele acoperite cu gheață sau zăpadă, fără pericol de derapaje, ai nevoie de un set de cauciucuri Kumho de iarnă, flexibile și comod de montat pe autoturism. Proprietățile acestor anvelope precum și raportul corect calitate / prețîți vor asigura o investiție avantajoasă pentru autovehiculul tău și deplasările din perioada iernii.