Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Amenajarea unui living primitor şi confortabil

Livingul este spaţiul în care vă petreceţi serile alături de familie, este locul în care vă întâmpinaţi musafirii, unde organizaţi mese festive şi pregătiţi bradul de Crăciun. Este aria casei care ar trebui să se bucure de largheţe şi luminozitate, de locuri de relaxare, spaţiu de servit masa şi un colţişor plăcut destinat serviri cafelei. Indiferent de dimensiunile de care dispuneţi, prin alegerea variantei potrivite de amenajare, livingul dumneavoastră poate deveni locul cald şi primitor al casei.

Un living modern şi confortabil

Atunci când decideţi să vă amenajaţi livingul, trebuie să acordaţi o foarte mare atenţie fiecărui aspect. De la cromatica zugrăvelii, până la tipul podelei şi tâmplăriei, de la corpurile de iluminat, până la draperii şi perdele, de la mobilier, până la accesorii, toate sunt extrem de importante pentru imaginea de ansamblu şi pentru a obţine o încăpere caldă, primitoate şi foarte modernă.

Dacă nu beneficiaţi de un spaţiu generos, varianta unui colţar extensibil se va dovedi a fi foarte avantajoasă, pemiţându-vă să speculaţi inspirat spaţiul disponibil. Puteţi opta pentru colţare simple sau pentru un colţar cu o deschidere amplă. Varietatea de modele, vă va permite să alegeţi colţarul potrivit, fie optând pentru texturi sofisticate, fie pentru materiale uşor de întreţinut şi foarte practice. Cromatica amplă, vă va ajuta să creaţi jocuri de culori cu accesoriile din încăpere, efectul vizual fiind foarte plăcut. Colţarul devine astfel locul preferat al membrilor familiei, acolo unde veţi viziona filme sau vă veţi juca jocuri cu cei mici.

Livingul, gazda petrecerilor reuşite

Livingul este locul în care vă veţi primi oaspeţii, ori de câte ori doriţi să organizaţi o mică petrecere. Atunci când alegeţi o variantă de mobilă living, veţi ţine cont de faptul că piesele pentru care optaţi trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră. Dacă aveţi un spaţiu generos, atunci puteţi opta pentru seturi complete de mobilă din lemn, pentru mese voluminoase şi fotolii încăpătoare.

Dacă însă spaţiul nu permite, vă veţi îndrepta către mobila modulară, modelele extensibile şi etajerele suspendate, având astfel posibilitatea să vă transformaţi livingul după cum vă doriţi. Astfel, spaţiul devine foarte practic, conferind o notă de modernitate şi stil.

Cum să oferiţi largheţe livingului

Dacă vreţi să creaţi iluzia de spaţiu larg, puteţi alege să montaţi în living o oglindă de mari dimensiuni, poziţionată opus ferestrelor. Se creează astfel un efect foarte plăcut de largheţe şi luminozitate. De asemenea, puteţi opta pentru iluminatul stratificat, lumina difuzându-se de la nivelul podelei  până la tavan, creând un efect foarte plăcut.

(Sursa de imagine: Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com)