Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Proiectul „Măsuri integrate de combatere a marginalizării și excluziunii sociale în teritoriul GAL Ținutul Vinului” finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014- 2020, Axa prioritară: 5 „Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”, Operatiunea: 5.2 „Reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din zona rurală și orașe cu o populație de până la 20.000 locuitori prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC”, cod SMIS 140635, își atinge obiectivul prin care asigură 1.391.000 lei pentru 13 antrenori.

Astfel, 13 persoane din grupul țintă al proiectului au beneficiat fiecare de câte o subvenție în valoare de aproximativ 107.000 lei pentru a putea realiza câte o afacere.

Aceștia au participat inițial la un curs de dobândire noțiuni de antreprenoriat învățând şi exersând mediul de afaceri. În urma cursului au susținut examenele de absolvire și au participat la concursul de planuri de afaceri organizat prin acest proiect.

Afecerile finanțate au fost în mai multe domenii cum ar fi: servicii auto, frizerie, turism, inginerie software, tâmplărie, fotografie, bucătărie mobilă.

De asemenea, prin aceste proiecte au fost realizate și 17 locuri de muncă.

Prin acest tip de proiect fiecare antreprenor, pe lângă meseria pe care o cunoaște, a învățat și ce presupune dezvoltarea unei afaceri: noțiuni contabile, juridice, resurse umane, relații cu entitățile publice și private.

Proiectul este realizat de Comuna Măciuca în parteneriat cu Liceul Teoretic Măciuca şi SV Oltenia Consult.