Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Proiectul „Măsuri integrate de combatere a marginalizării și excluziunii sociale în teritoriul GAL Ținutul Vinului” finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014- 2020, Axa prioritară: 5 „Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”, Operatiunea: 5.2 „Reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din zona rurală și orașe cu o populație de până la 20.000 locuitori prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.”, cod SMIS 140635 continuă să-și atingă obiectivele.

La mijlocul acestui an s-a finalizat al doilea ciclu al programului ”Școală după școală”. În cadrul proiectului s-au desfășurat câte două sesiuni a câte 9 luni fiecare pentru 60 de copii de la Liceul Teoretic Măciuca.

Pe întreaga durată a acestui program cei mici au beneficiat de suport didactic pentru materiile matematică, română și engleză. În fiecare zi de curs au beneficiat fiecare și de câte o masă caldă. Pe lângă acest suport, a fost asigurat și un consilier școlar care a lucrat cu fiecare elev în parte pe teme de consiliere individuală din zone precum: familie, prieteni, învingere temeri, cunoștere de sine.

De asemenea, fiecare elev a primit o tabletă dotată cu servicii de internet. Acest lucru i-a ajutat să-și poată gestiona materiile într-un spațiu de lucru bazat pe exerciții practice.

Tot în cadrul acestui proiect pentru fiecare sesiune a programului ”Școală după școală” elevii participanți au primit subvenții de câte 1400 lei fiecare. Astfel, prin intermediul acestei finanțări Primăria Măciuca reușește să asigure un fond de subvenții în valoare totală de 168.000 lei pentru elevii din Liceul Teoretic Măciuca.