Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Comuna Măciuca implementează cu succes proiectul „Măsuri integrate de combatere a marginalizării și excluziunii sociale în teritoriul GAL Ținutul Vinului”, proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014- 2020, Axa prioritară: 5 „Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”, Operatiunea: 5.2 „Reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din zona rurală și orașe cu o populație de până la 20.000 locuitori prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.”, cod SMIS 140635.

Proiectul a început în anul 2021 și se va finaliza la finalul anului 2023.
Valoarea totală a acestuia este de 4.842.274 lei.

Unul din obiectivele principale ale acestui proiect a fost formarea profesională.
Astfel, au fost desfășurate 6 tipuri de cursuri pentru 170 de persoane membre Grup țintă în cadrul proiectului.
Acestea au fost: Manichiurist Pedichiurist, Ajutor de bucătar, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Tâmplar manual, Lucrător în alimentație, Lucrător în comerț.

Cursurile au fost împărțite în două componente: noțiuni teoretice și noțiuni practice. Participanții au putut să asimileze informații pe care ulterior le-au pus în practică atât în laboratoarele create special în comuna Măciuca în sălile de curs, cât și la sediile companiilor de profil.

Pe toată perioada desfășurării acestora a fost asigurată masă caldă pentru fiecare cursant. De asemenea, la finalul cursurilor au fost acordate subvenții pentru fiecare participant în valoare de câte 1.400 lei.

În urma absolvirii fiecare persoană a dobândit competențele specifice. Astfel, acest lucru a condus la sprijinirea membrilor Grupului țintă în vederea angajării, inclusiv a înființării unor SRL-uri. Până în prezent 55 de persoane și-au găsit locuri de muncă, iar 15 persoane au reușit să își înființeze SRL-uri.

În cadrul proiectului există mai multe obiective ambițioase. Vom continua prezentarea acestora în edițiile următoare.