Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romeo Rădulescu îi face cadou lui Prigoană junior gunoiul orașului

Prigoană junior, fiul lui Silviu Prigoană, patronul firmei Rosal, deputat pe lista PDL, i-a suflat  lui Teodor Florescu, patronul firmei Urban SA,  afacerea cu gunoaiele orașului. Evenimentul s-a produs imediat după înscrierea juniorului în organizația Râmnicu Vâlcea a PDL, organizație condusă chiar de primarul Romeo Rădulescu. Edilul Râmnicului i-a făcut cadou afacerea la împlinirea a 30 de zile de la descălecarea sa în organizația râmniceană. Întâmplător sau nu, în această perioadă, edilul Râmnicului și-a băgat în garaj un ,,Jaguar” de toată frumusețea.

Teodor Florescu, patronul societății Urban SA, spunea cu ceva timp în urmă, în 2006, când Prigoană încerca să- și facă intrarea în oraș,  că nu se teme de nicio firmă de salubrizare din România, pentru că se numără printre cei mai buni din țară. Tot atunci, Florescu spunea că SC Urban SA ” nu se va preda niciodată” .

Primarul Râmnicului, democrat-liberalul Romeo Rădulescu, i-a arătat cât de mult se înșală. Săptămâna trecută, acesta a desființat contractul încheiat cu societatea Urban SA, pentru salubrizarea Râmnicului, chiar dacă procesul dintre primărie și societatea în cauză se află pe rol la Curtea de Apel Pitești. De și edilul Râmnicului a declarat că serviciul de salubrizare va fi scos la licitație, prezența lui Honorius Prigoană, fiul lui Silviu Prigoană, patronul firmei de salubrizare Rosal, în organizația PDL Râmnicu Vâlcea confirmă faptul că decizia a fost luată în timpul campaniei electorale pentru Primăria Râmnicului.

Prigoană senior încearcă să intre în  Râmnic de cinci ani de zile, iar visul i s-a împlinit odată cu venirea lui Rădulescu la cârma Primăriei Râmnicului.

,,Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în șiedință ordinară la data de 30 iunie 2010, luând în discuție raportul nr. 19392 din data de 23.06.2010, întocmit de Direcția Administrație, Juridic, Contencios și Direcția Evidență, Patrimoniu, Cadastru și Servicii Publice, prin care se propune să se ia act de desființarea de drept, fără punerea în întârziere sau îndeplinirea unei formalități prealabile a contractului de delegare prin concesiune a serviciului public de salubrizare a municipiului Râmnicu Vâlcea, încheiat cu SC Urban SA, precum și aprobarea licitației publice deschise, în urma căreia să fie desemnat un alt operator al acestui serviciu” , adică firma lui Honorius Prigoană, proaspăt membru  al organizației municipale a PDL Râmnicu Vâlcea, organizație condusă de primarul pedelist Romeo  Rădulescu.

Edilul Râmicului, șieful de partid al lui Prigoană junior, și-a motivat decizia prin faptul că Urban nu a respectat  condițiile stipulate în contract. ,,Având în vedere faptul că între firma SC Urban SA și primăria Râmnicului a fost încheiat un contract de delegare, prin concesiune, a serviciului public de salubrizare a municipiului, contract ce s-a derulat defectuos, SC Urban datorând concedentului suma totală de 6.933.760 lei, structurată astfel: 5.023.860 lei cu titlu de redevență datorată și neachitată până la data de 31 martie 2010 și 1.909.900 lei, cu titlu de majorări de întârziere la plata redevenței calculată până la data de 31 mai 2010, pentru aceste  motive societatea a fost acționată în judecată, solicitându-se printr-o cerere în pretenții obligarea SC Urban de a- și îndeplini obligațiile asumate prin contract, de a achita sumele datorate și de a rezilia contractul de delegare. Luând în considerare faptul că această cauză poate fi soluționată conform procedurilor judiciare printr-o soluție irevocabilă într-o perioada lungă de timp, fapt care ar duce la derularea defectuoasă a contractului cu acumularea de datorii tot mai mari către concendent, se impune o rezolvare rapidă a situației prin aplicarea art.15, alin. 7 din contractul de delegare, prin concesiune, conform căruia  <<neplata cuantumului redevenței și a penalităților, mai mult de trei luni, atrage desființarea de drept a contractului, fără a mai fi necesară punerea în întârziere sau îndeplinirea vreunei formalități prealabile>>, condiție pe deplin îndeplinită. Consiliul Local urmează să ia act de acest de îndeplinirea condițiilor de la art.15, alin.7 din contractul de delegare și să desființeze de drept acest contract, în temeiul pactului comisoriu expres de gradul IV, stipulat la articolul respectiv” , se specifică în raportul edilului Romeo Rădulescu.

Curtea  de Apel, tratată cu flit de edilul orașului

Primarul Râmnicului a pus raportul pe odinea de zi, chiar dacă cererea formează obiectul unui proces aflat pe rolul Curții de Apel Pitești, cu termen de judecată la 25.06.2010.  și asta pentru că procedurile ar fi durat prea mult, iar Prigoană arde de nerăbdare să- și înceapă activitatea și la Vâlcea. Rădulescu nu dă doi bani pe acțiunea din instanță, mai mult chiar îi învață pe judecători ce anume  să judece în acest caz.

,,Cum cauza se judecă abia la fond – faza expertiză tehnică judiciară, specialitatea contabilitate și având în vedere că urmează căile de atac legale, iar instanțele judecătorești intră în vacanță până în luna septembrie, împrejurări care vor întârzia mult pronunțarea unei soluții definitive și irevocabile, se impune o rezolvare rapidă a cazului, prin aplicarea art.15, alin 7, din contract. În această situație rămâne ca instanța de fond a Curții de Apel Pitești să soluționeze numai capătul de cerere privind  obligarea SC Urban SA la plata redevenței și a penalităților datorate.

Astfel, în baza art. 36 alin 2, art.45, alin1 și art 15 din Legea 215 din 2001, privind Administrația Publică Locală, republicată  cu modificările și completările ulterioare, primarul a decis desființarea contractului, trecerea proiectului prin CL al Râmnicului fiind un exercițiu de imagine, deoarece PDL deține majoritatea.

Deputăția, următorul pas

Fiul lui Silviu Prigoană, Honorius, are planuri mari de viitor, iar acestea depind în mare măsură de capii organizației PDL Vâlcea. Honorius se vrea parlamentar de Râmnic, după insuccesul repurtat în București. Juniorul s-a gândit că provincia, în speță Râmnicul, care trece drept unul din orașele portocalii, îi vor oferi statutul mult visat. ,,Sunt tânăr, am bani și vreau să fiu parlamentar. Dacă partidul îmi va spune să candidez la Râmnic, pentru Parlament, o voi face” , spunea  Honorius Prigoană, patronul a 60 de firme și posesorul unei  ma șini de 160.000 de euro. ,,Juniorul” mai spunea că este incoruptibil, pentru că nu are nimeni cu ce să-l momească, dar lăsa să se înțeleagă că el are posibilitatea de a cumpăra orice și pe oricine, o gândire extrem de gre șită ținând cont de șiutul primit la alegerile parlamentare din București.

DANA NEDESCU