Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Chirurgul Ploscaru, care i-a tăiat gâtul cu bisturiul unui coleg, LIBER să circule prin ţară!

Vestitul şi controversatul medic chirurg Constantin Ploscaru nu mai are dreptul de a profesa, fiindu-i interzis să pună bisturiul în mână. Asta după ce doctorul s-a transformat în inculpat într-un dosar de tentativă de omor, el atentând la viaţa unui coleg medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Constantin Ploscaru a fost plasat în arest la domiciliu în luna ianuarie 2016, fiindu-i prelungită măsura până la data de 30 martie 2016, atunci când magistraţii din Vâlcea au decis să-l elibereze pe chirurg şi să-l pună sub control judiciar.

În ceea ce priveşte situaţia juridică a chirurgului care l-a atacat cu un bisturiu pe colegul său, dr. Emil Bărbulescu, magistraţii Tribunalului Vâlcea au decis în data de 11 mai 2016 că Ploscaru are voie să iasă din Râmnicu Vâlcea, dar să nu depăşească graniţele ţării.

“Menţine măsura controlului luată faţă de inculpat modifică obligaţia instituită în sarcina inculpatului de a nu depăşi limita teritorială a mun. Rm. Valcea cu obligatia de a nu depasi limita teritoriala a tarii cu drept de contestatie ]n termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia magistraţilor.

Trimis în judecată pentru tentativă de omor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au finalizat repede cercetările în dosarul în care medical chirurg Constantin Ploscaru este acuzat de tentativă de omor, după ce, în data de 16 ianuarie 2016, l-a tăiat la gât cu bisturiul pe colegul său dr. Emil Bărbulescu, chiar în sala de operaţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Astfel, rechizitoriul în acest caz a fost întocmit, iar joi, 4 februarie 2016, chirurgul Ploscaru a fost trimis în judecată pe rolul Tribunalului Vâlcea, pentru tentativă de omor, parte vătămată în procesul pe fond fiind medicul Emil Bărbulescu, iar parte civilă constituindu-se Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Dacă va fi găsit vinovat, medicul Constantin Ploscaru riscă ani grei de închisoare.

Ca urmare a faptului că a fost trimis în judecată, în data de 2 martie 2016 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea s-a întrunit Comisia de Disciplină, membrii acesteia luând decizia de a-i desface contractul de muncă medicului chirurg Constantin Ploscaru.