Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: ROMPREST calcă legea în picioare! Din nou

Deşi în urmă cu ceva timp, Romprest, firma care a câştigat licitaţia de salubrizare a municipiului Râmnicu Vâlcea, a primit o amendă de 60.000 de lei pentru că nu a respectat condiţiile impuse în autorizaţia de mediu, iată că aceasta continuă să încalce legea în condiţiile în care Romprest se află în imposibilitatea de a mai depozita gunoiul la stația de sortare de la Râureni deoarece Garda de Mediu a impus ca stația să fie adusă la starea inițială, adică să dispară tot gunoiul de acolo, aceasta fiind o deponie pentru deșeuri vegetale.

Nu numai că staţia de sortare nu a fost adusă starea iniţială aşa cum a cerut Garda de Mediu, Romprest încalcă din nou prevederile autorizaţiei de mediu, prin depozitarea în continuare a gunoiului în această locaţie.

În cadrul unei sesizări depuse la Garda de Mediu Vâlcea, directorul comercial al firmei URBAN, firmă care a pierdut în mod inexplicabil licitaţia, Dan Ceauşescu, arată că în mod repetat şi cu intenţie firma Romprest a încălcat prevederile autorizaţiei de mediu.

„În data de 27.04.2016 am surprins auto cu nr. B 114 RPE inscripţionat ROMPREST, auto tip platforma capacitate 3,5 tone, acoperită cu prelată, care descarcă deşeuri în staţia de compost Râureni.

Întrucât auto B 114 RPE nu este nici autogunoiera şi nu este nici autorizat să transporte deşeuri municipale sau reziduale, caracteristicile constructive nu corespund condiţiilor de transport a acestor tipuri de deşeuri, este evidentă încălcarea condiţiilor din autorizaţia de mediu mai sus menţionată.

În acest sens vă rog să faceţi verificările legale care se impun pentru a determina:

– dacă auto B 114 RPE a transportat deşeuri municipale sau reziduale;

– dacă la Staţia de compost se desfăşoară şi alte activităţi decât cele autorizate;

– dacă la Staţia de compost Romprest se desfăşoară activităţi comerciale, care nu sunt autorizate, în speţă sortare şi comercializare deşeuri reciclabile;

În sprijinul celor afirmate prezint imagini foto pe care le pun la dispoziţia instituţiilor abilitate. Vă rog să luaţi urgent măsurile legale care se impun pentru reglementarea acestei situaţii grave de încălcare în mod repetat şi cu intenţie a prevederilor autorizaţiei de mediu menţionata mai sus”, susţine Dan Ceauşescu.