Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: arhiva Vocea Valcii

10 octombrie, data limită pentru depunerea dosarelor pentru candidatura la Capitala Europeană a Culturii

foto: arhiva Vocea ValciiPentru a deveni Capitala Europeană a Culturii în anul 2021, mai multe oraşe importante din România se luptă cot la cot. Printre oraşele înscrise în competiţie se numără Craiova, Timişoara, Iaşi, Cluj, Braşov, Arad sau Brăila, care duc deja o campanie deşănţată.

Ministerul Culturii a anunţat însă că până pe data de 10 octombrie 2015 mai este timp şi pentru alte oraşe frumoase de la noi din ţară să-şi depună candidatura. Însă, 7-10 decembrie 2015, specialiştii din Minister vor adopta lista scurtă a oraşelor candidate.

Juriul va fi format din zece experți europeni, numiți de instituțiile europene, după cum urmează: trei de către Parlamentul European, trei de către Consiliul Uniunii Europene, trei de către Comisia Europeană. Un membru va fi selectat de Comitetul Regiunilor.

Reprezentanţii oraşelor care doresc să-şi prezinte candidatura pentru titlul de Capitală europeană a culturii în 2021 trebuie să completeze formularul de candidatură, precum şi formularul pentru „declaraţia pe proprie răspundere”, iar pe baza acestora vor fi jurizaţi.