Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cuplul Buican – Bulacu rămâne la conducere până în 2017

Conducerea judeţeană a PNL rămâne bicefală, iar Biroul Permanent o să fie format având ca şi calcul alegerile de la europarlamentare

Conform negocierilor care au avut loc la nivel naţional între conducerile PNL şi PDL s-a stabilit ca la conducerea organizaţiilor judeţene să rămână doi copreşedinţi până în anul 2017 atunci când o să fie programate alegeri interne. Va exista un singur preşedinte doar în cazul în care acesta este primar de municipiu şi conduce şi una dintre cele două organizaţii, situaţie care nu este la Vâlcea, acolo unde cuplul Bulacu-Buican va rămâne la conducere încă doi ani şi jumătate. Situaţia este una neclară la nivelul organizaţiei municipale care ar trebui să fie condusă de organizaţia care dă primarul. Cum PNL l-a pierdut pe Emilian Frâncu după condamnarea definitivă şi irevocabilă în dosarul de corupţie, în mod normal se va decide ca unul dintre preşedinţii de organizaţii, Grig Crăciunescu sau Adrănel Cotescu să îşi asume rolul de şef. Situaţia se complică şi mai tare în condiţiile în care ambii sunt interimari, luându-le locurile lui Romeo Rădulescu, plecat între timp la PLR, respectiv Emilian Frâncu, condamnat.

Foştii liberali vor avea majoritatea în BPJ

Pentru constituirea Biroului Permanent Judeţean unic, criteriile care se vor adopta sunt rezultatele de la alegerile eruroparlamentare şi numărul de aleşi locali ale fostului PNL, respectiv PDL. Ca şi în toate negocierile la nivel local, foştii penelişti vor avea câştig de cauză şi implicit majoritatea, în condiţiile în care PNL a strâns 20,53 din voturile vâlcenilor iar PDL doar 12,77. Şi la celălalt consiliu, al aleşilor locali, PNL stă mai bine, cu nouă aleşi, faţă de cei doar şase ai pedeliştilor. În plus, foştii liberali mai au şi un loc de completat, succesorul Claudiei Militaru care a demisionat anul trecut. La nivelul Consiliului Local al Râmnicului situaţia este aproape egală, PDL a rămas cu doar doi aleşi locali, Grig Crăciunescu şi Mihai Persu, în timp ce liberalii au trei, Bogdan Pruteanu, Gheorghe Ioniţă şi Eduard Vârlan. Componenţa biroului poate varia între 35 şi 65 de persoane.