1

VIDEO: Cum să îţi construieşti rapid şi ieftin o piscină în curte

Foto: captura video

Foto: captura videoDacă până acum ţi se părea costisitor ca să ai o piscină în curtea casei, mai jos vă prezentăm un videoclip din care puteţi învăţa cum să vă construiţi o piscină sufficient de încăpătoare pentru întreaga familie.

Pentru început aveţi nevoie de 12 paleţi de lemn (130 cm lungime şi 110 cm lăţime) pe care îi puteţi aşeza astfel încât să formeze un spaţiu închis. Pe interiorul pereţiilor, veţi pune plăci OSB, ce pot fi cumpărate din orice magazine cu materiale pentru construcţii. Toate panourile vor fi fixate cu elemente de prindere metalice în aşa fel încât construcţia să fie suficient de solidă.

În dreptul îmbinărilor se pun fâşii de cauciuc, ca de altfel şi pe zona unde va fi fundul piscinei. În acest moment se poate pune folia impermeabilă din PVC care va susţine întreaga cantitate de apă din piscină. Aceasta va fi prinsă pe marginea piscinei cu accesorii de prindere potrivite.

În privinţa filtrării apei, acest lucru se face printr-un sistem de tuburi racordate la o pompă care are rolul de filtrare şi dezinfectare. Un ultim retuş ar fi vopsirea păleţilor pe exterior astfel încât piscină să fie cât mai plăcută privirii. Când totul este gata nu ne rămâne decât să ne urcăm pe marginea ei şi să plonjăm în piscina pe care abia am terminat-o.

Video: youtube/ Erminio Nati