Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pierre de Coubertin la Vâlcea – Karate

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea doreşte să comunice faptul că în perioada 2-8 noiembrie 2014, la Vâlcea, în cadrul programului Pierre de Coubertin, vor sosi 80 de karateka cu vârste între 8 şi 12 ani, care vor fi prezenţi la un stagiu de pregătire la Călimăneşti. Cantonamentul se va desfăşura cu ajutorul a 10 antrenori desemnaţi de către Federaţia Română de Karate.

Acţiunea de pregătire se va încheia cu o competiţie organizată în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea pe data de 9 noiembrie începând cu orele 10.00. Organizarea şi coordonarea la nivel local vor fi făcute de către Cătălin Vlăduţ, antrenor de karate – 5 DAN care este preşedintele Comisiei Naţionale Organizare a Competiţiilor, alături de care se vor mai află şi Andreea Bîlă antrenor karate 2 DAN şi Marian Urluescu 3 DAN. Ministerul Tineretului şi Sportului finanţează acest tip de acţiuni, considerând extrem de importantă mişcarea sportivă în prisma sănătăţii populaţiei tinere.

Lucrurile bune nu se opresc aici şi vă supunem atenţiei o altă acţiune sportivă la fel de importantă finanţată tot de către MTS prin Programul Pierre de Coubertin este „COPIII SPECIALI FAC LUCRURI SPECIALE!”. Aceasta are ca scop stimularea copiilor cu nevoi speciale ca să-şi îndrepte atenţia către sport, iar Vâlcea prin Asociaţia Judeţeană de Karate a reuşit atragerea de fonduri şi în acestă zonă a copiilor cu dizabilităţi.

Specificăm faptul că vor participa 70 de copii (cu sindrom Dawn, autism şi retard mintal) cu 10 antrenori şi 10 însoţitori la un stagiu de pregătire tot la Călimăneşti, iar din Vâlcea vor fi prezenţi 7 tineri, care de aproximativ 3 luni de zile se antrenează de două ori pe săptămână cu antrenoarea Bîlă Andreea la Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea. La finalul stagiului de pregătire va avea loc o întrecere sportivă organizată special pentru acest moment.

La finalul ambelor întreceri sportive se vor oferi diplome, medalii, cupe şi echipament sportiv tuturor participanţilor.