Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

831 de şomeri vâlceni au fost selectaţi de angajatori

La sfârşitul săptămânii trecute, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment ce a avut loc la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor. La bursă au participat mai mulţi angajatori decât se aşteptaseră organizatorii, nu mai puţin de 55 de societăţi comerciale punând la dispoziţia şomerilor vâlceni 325 de locuri de muncă vacante, la care-au adăugat cele 50 de posturi disponibile în reţeaua EURES România. Aşadar, au fost selectaţi în vederea susţinerii interviului de angajare 831 de şomeri, din cele 3.200 de persoane ce au fost prezente. Pe lângă şomerii înregistraţi la AJOFM Vâlcea, au mai fost angajate alte 36 de persoane.

La Bursa locurilor de muncă au fost prezenţi şi 680 de şomeri, din cei 1.111 ce reprezintă grupul ţintă al proiectului POSDRU „O şansă pentru fiecare – formare profesională şi ocupare”, proiect implementat de AJOFM Vâlcea în parteneriat cu Primăria Municipiului Drăgăşani şi Consiliul Local al Comunei Suteşti.

Şi Centrul Militar Judeţean Vâlcea a venit cu oferte pentru şomerii vâlceni. Cei ce vor să urmeze o carieră militară au fost rugaţi să se înscrie şi vor fi mai apoi selectaţi. „Sunt convins că în perioada imediat următoare, peste 150 de vâlceni se vor încadra în muncă în urma acestui eveniment, astfel încât eforturile financiar – organizaţionale depuse de angajaţii AJOFM Vâlcea să-şi dovedească eficienţa. Din păcate, oferta de munca pe care piaţa locală o poate genera la acest moment nu acoperă în totalitate nevoia de locuri de muncă, însă fiecare şomer care îşi găseşte de lucru cu sprijinul instituţiei noastre reprezintă un fapt pozitiv” – susţine directorul executiv al AJOFM Vâlcea, Tudor Sebastian Ştefoane.

CLAUDIA STANCIU