Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tabăra judeţeană de prim ajutor de la Păuşeşti-Măglaşi, un real succes

Crucea Roșie Română – Filiala Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Păuşeşti-Măglaşi a organizat TABĂRA JUDEŢEANĂ DE PRIM AJUTOR, în localitatea cu acelaşi nume, în perioada 18 – 21 august 2016, eveniment la care au participat un număr de 50 de persoane.

Tabăra a făcut parte din Programul de instruire al populaţiei în acordarea de prim ajutor premedical, iniţiat de Filiala Vâlcea a Crucii Roşii Române. Persoanele care au dorit să participe (copii şi adulţi cu vârste între 6 şi 60 de ani, în mod gratuit şi voluntar), au derulat diverse activităţi ale taberei.

„Am reuşit să organizăm această tabără, cu sprijinul domnului primar Dediu Alexandru, care s-a implicat foarte mult în acest eveniment şi îi mulţumim foarte mult.

Dorim să mulţumim pe această cale şi organizaţiilor partenere ce au derulat cu participanţii diferite ateliere de instruire. Astfel, am avut alături Centrul Local al Cercetaşilor României – Mircea cel Bătrân din Vâlcea cu două ateliere: de accidente casnice şi de fobii, Clubul Copiilor Aktivi Râmnicu-Vâlcea – cu atelier şi concurs de orientare, Clubul Sportiv de Tineret Lykaios – cu atelier şi concurs de ciclism, Asociaţia – Clubul de Turism şi Ecologie Buila Vânturariţa – cu atelier şi concurs de mişcare în natură.

Şi noi Crucea Roşie Vâlcea am organizat atelier şi concurs de prim ajutor. Au mai fost alături de noi cei de la Salvamont Salvaspeo Vâlcea ce au organizat un atelier specific, organizaţia World Vision – Biroul Zonal Vâlcea ce ne-a ajutat cu corturi şi Consiliul Judeţean Vâlcea. De asemenea, am fost sprijiniţi de personalul monahal al Mănăstirii Sărăcineşti, din localitate, asigurându-ne câte o masă în fiecare zi.

În urma taberei participanţii au deprins diverse abilităţi ce îi vor ajuta pe parcursul vieţii, participând cu mult suflet la toate atelierele şi concursurile, chiar dacă premiile au fost mai mult simbolice, neavând nicio finanţare pentru eveniment.

Sper ca la anul să putem organiza din nou tabăra judeţeană de prim ajutor, mai ales că organizaţiile implicate şi-au manifestat dorinţa de a dezvolta tabăra împreună cu Filiala de Cruce Roşie Vâlcea şi mai sper să putem atrage mai mult sprijin pentru acest eveniment, pregătirea persoanelor pentru diverse situaţii ale vieţii constituind o prioritate continuă a noastră.” – a declarat domnul Ion Cherăscu, directorul Crucii Roşii Vâlcea.

„Pentru mine a fost o plăcere să pot sprijini derularea taberei, mai ales că ştiu foarte bine că tineretul şi nu numai, are nevoie de astfel de activităţi. Practic sunt foarte puţine organizaţii ce se mai ocupă de astfel de instruiri, tinerii având mare nevoie de aceste deprinderi însuşite în cadrul acţiunilor derulate. Mă va bucura întotdeauna să mi se solicite sprijinul pentru acest gen de activităţi şi voi sprijini organizarea lor, conştient fiind de ce nevoi are societatea noastră contemporană. Mulţumesc şi eu domnului director Cherăscu Ion pentru că a ales să facă acţiunea la noi în localitate şi îl felicit pentru că face aceste acţiuni, iar pe participanţi, ce au fost, iată, încă de la prima ediţie, şi din afara judeţului nostru, îi voi aştepta an de an cu braţele deschise, mai ales că am văzut ce acţiuni utile şi interesante au derulat.” – a declarat primarul Dediu Alexandru.