Ce vă trebuie? 10 căţei de usturoi, 1.5 litri apă, 2 cuburi concentrat de legume, 3 linguri ulei, 1 lingură margarină, sare şi piper. Pentru servit: crutoane de casă, câteva fire de mărar.
Cum se prepară? Usturoiul se curăţă şi se presează. În oala de fiert supa se încinge uleiul şi se pune usturoiul la călit, fără a-l lăsa să se rumenească. În acest timp, apa se încălzeşte şi se prepară supa din cele două cuburi de concentrat.
Se toarnă supa de legume peste usturoi şi se lasă la fiert aproximativ 20 de minute. Amidonul se desface în puţină apă şi se toarnă în oală. Se mai lasă la fiert 10 minute.
În margarina topită se pun crutoanele la prăjit. Odată supa fiartă, se strecoară, se potriveşte gust cu sare şi piper şi se aduce la masă cu crutoane şi mărar.
Poftă bună!
Lasă un comentariu