Ce vă trebuie? 1,5 kg carne de miel cu os, 5 legături de ceapă verde, 5 legături usturoi verde, 1 legătură pătrunjel, roşii proaspete, 100 ml ulei, piper, sare.
Cum se prepară? Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se spală apoi în multă apă rece. Separat într-o cratiţă se încinge uleiul şi se pun bucăţile de carne, se adaugă 1 ceşcuţă de apă fierbinte, se pune capacul şi se lasă să se înăbuşe.
Între timp curăţăm şi spălăm ceapa, usturoiul, le tăiem bastonaşe, când carnea a început să se rumenească adăugăm ceapa, usturoiul, le lăsăm să se înăbuşească amestecând bine, pulpa de roşii şi 1 ceaşcă de apă fierbinte. Se adaugă piper, sare şi lăsăm să fiarbă la foc mic circa 30 min. Când este gata se adaugă pătrunjel tăiat mărunt.
Poftă bună!
Lasă un comentariu