Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pui cu sos alb

Ce vă trebuie? 4 ciocănele de pui, 3 linguri ulei, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel. Pentru sos: 30 g făină, 60 g margarină, 500 ml smântână de gătit, 500 ml supă din concentrat de pui, 4 gălbenuşuri, 2 linguri suc de lămâie, 1 lingură amidon (opţional).

Cum se prepară? Într-un vas se încinge uleiul şi se pun ciocănelele să se prăjească, întorcându-le din când în când. Între timp, într-un vas încăpător, se topeşte margarina, se pune făină şi, progresiv, smântâna de gătit. Se amestecă bine şi apoi se toarnă supa de pui. Se lasă să fiarbă la foc mic până sosul devine gros.

Într-un castronel se amestecă gălbenuşurile cu sucul de lămâie şi se adaugă apoi, lingură cu lingură, în sosul de smântână. Nu trebuie să fiarbă. În cazul în care sosul este considerat prea subţire, se poate adăuga şi amidonul.

Se pune şi carnea în sos, se presară cu mărar şi pătrunjel tocat, şi se lasă 10 minute înainte de a aduce la masă.

Poftă bună!