Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Cartofi umpluţi cu ciuperci

Ce vă trebuie? 4 cartofi potriviţi, 200 g ciuperci proaspete sau din conservă, o jumătate ardei gras, o roşie, un fir de ceapă verde, un ou, pătrunjel, sare, piper, unt pentru uns forma, 2 linguri bulion.

Cum se prepară? Mai întâi punem un vas cu apă la fiert în care adăugăm cartofii în coajă. Îi fierbem 20-25 minute, după care îi punem în apă rece şi îi decojim. ÎI tăiem apoi pe jumătate şi le scoatem miezul cu ajutorul unei linguriţe (să rămână ca nişte bărcuţe). Miezul îl păstrăm.

Ceapa o tăiem mărunt şi o călim în 3 linguri ulei şi 3 linguri cu apă. Adăugăm ciupercile tăiate cuburi şi ardeiul gras tăiat feliuţe subţiri. Lăsăm pe foc până se înmoaie toate. Adăugăm roşia decojită şi tăiată cuburi mici, miezul scos de la cartofii fierţi, pătrunjelul tocat fin şi potrivim gustul cu sare, piper, boia dulce. Mai lăsăm 2-3 minute şi oprim focul. După ce compoziţia s-a răcit puţin adăugăm oul şi amestecăm bine.

Umplem fiecare jumătate de cartof cu compoziţia de ciuperci şi le aşezăm apoi într-o tavă unsă cu unt. Peste ele mai adăugăm o cană cu apă amestecată cu 2 linguri cu bulion şi puţină sare. Dăm la cuptor 25-30 minute să se gratineze.

Se servesc calzi cu smântână, cu brânză rasă, simpli sau alături de orice salată de legume.

Poftă bună!