Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

EXCLUSIV: ÎNCEPE VACCINAREA ANTI-COVID! VÂLCEA e programată pe 29 decembrie

România e pregătită să înceapă campania de vaccinare antiCovid pe 27 decembrie, data comună pentru UE şi deja sunt în priză congelatoarele la minus 80 de grade din cele 6 centre regionale de stocare a vaccinului.
Anunțul a fost făcut de colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, în cadrul unei întâlniri informale cu presa, organizată la Guvern de premierul interimar Nicolae Ciucă.
Până pe 25 decembrie sunt așteptate în țară primele doze de vaccin, în jur de 10.000, iar vaccinarea va începe cu primele 10 spitale de linia I implicate în lupta împotriva Covid.
Doctorul Ponoran, printre primii care se vaccinează
La Vâlcea, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Dan Ponoran anunţă că vaccinarea va începe în data de 29 decembrie 2020.
„Vaccinurile vor veni în funcţie de cereri. Ele trebuie să stea la -80 grade la Spitalul Militar de la Craiova şi timp de 5 zile pot să fie stocate la temperaturi între 2 şi grade. Primele secţii care vor intra în program sunt UPU, Boli Infecţioase şi ATI. Începem cu personalul medical din aceste prime trei secţii şi apoi continuăm în funcţie de cereri.
Bineînţeles că mă voi vaccina. Vreau să înţeleagă toată lumea că este cea mai sigură metodă de a scăpa de infectarea cu COVID-19″, ne-a declarat dr. Dan Ponoran.