Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Circul continuă la Consiliul Judeţean Vâlcea! Liberalii au demisionat şi s-au ales din nou

Aşa cum bine se ştie, prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a luat luni, 5 ianuarie a.c., decizia de a ataca în instanţa contenciosului – administrativ proiectele de hotărâre ale Consiliului Judeţean din şedinţa extraordinară din data de 19 decembrie 2014. Aşadar, au fost contestate proiectele de hotărâre cu numerele 131, 132 şi 133, adică alegerea unui nou vicepreşedinte în persoana liberalului Gheorghe Păsat, numirea acestuia ca vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar şi alegerea pedelistului Romulus Bulacu în funcţia de vicepreşedinte al CJ Vâlcea. În aceste condiţii, imediat, conducerea interimară a instituţiei a fost preluată de vicepreşedintele Dumitru Persu.
Numai că, liberalii nu au stat cu mâinile în sân şi la scurt timp au convocat o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea. Ei au propus 9 puncte pe ordinea de zi, printre acestea regăsindu-se demisiile masonului Gheorghe Păsat şi a lui Romulus Bulacu, din funcţiile de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar, respectiv vicepreşedinte al CJ Vâlcea. De asemenea, au fost propuse spre revocare cele trei proiecte de hotărâre atacate în contencios de prefect, iar în final liberalii au propus să se aleagă, încă o dată, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte interimar şi un alt vicepreşedinte în locul acestuia.

Dumitru Persu a suspendat şedinţa extraordinară

Şedinţa a luat start cu un discurs al vicelui PSD Dumitru Persu, care le-a explicat peneliştilor că proiectele propuse de ei sunt ilegale, în condiţiile în care prefectul a atacat în contencios şi Păsat şi Bulacu sunt suspendaţi de drept. Mai mult, social-democratul a declarat şedinţa suspendată şi, împreună cu aleşii judeţeni PSD, a părăsit sala. „Având în vedere că nu a existat practic timpul material pentru convocarea şedinţei, pentru întocmirea proiectelor de hotărâri, a referatelor de specialitate, a necesitării convocării acestei şedinţe în regim de urgenţă – ca şi cum peste capul judeţ ar fi venit catastrofele după lume, cataclisme şi trebuia de urgenţă convocată. Eu am spus şi o spun fără teamă că această şedinţă a fost convocată cu rea-credinţă. (…) Luând act de convocare şi analizând ordinea de zi propusă de grupul PNL, am constatat cu stupoare că, după acţiunea depusă de prefect în instanţă, domnii colegi ai noştri îşi depun demisii din funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte şi le înaintează la aceeaşi dată, cu aceeaşi oră la CJ. În aceste condiţii, eu cred că obiectul discuţiei şedinţei de azi este inexistent. Pentru că aceste demisii, în eventualitatea în care erau depuse înainte de atacarea de către prefect, aveau un obiect. Domniile lor au fost suspendaţi din funcţie, după ce hotărârile au fost suspendate de drept. Aceste demisii nu mai au obiect. În atare condiţii, în calitatea pe care o am de preşedinte de şedinţă şi de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte, conform art. 72, al. 1, din Legea 215/2001, nu sunt de acord să supunem această ordine de zi la vot, declar suspendată şedinţa CJ” – a spus Dumitru Persu.

Păsat, preşedinte interimar ales, din nou, ilegal

Doar că, deşi şedinţa extraordinară a fost suspendată, liberalii au continuat-o. Aici a existat o contradicţie între consilierii judeţeni PNL şi jurnalişti, pentru că, ulterior, în momentul în care Dumitru Persu le-a reproşat peneliştilor că au continuat o şedinţă extraordinară deşi el a părăsit sala, Ştefan Prală i-a replicat că a uitat să suspende întâlnirea şi, dacă făcea acest lucru, ei nu mai continuau. Ei bine, acum Persu a suspendat şedinţa, dar liberalii au decis să continue totuşi, motivând că „acum e an nou, lucrurile se judecă altfel”.
Aşadar, ei l-au desemnat pe Bulacu preşedinte de şedinţă şi au reeditat şedinţa din data de 19 decembrie 2014, alegându-l în funcţia de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar pe liberalul Gheorghe Păsat şi de vicepreşedinte pe Romulus Bulacu. Trebuie precizat că de data aceasta nici Păsat şi nici Bulacu nu s-au mai votat.
În final, mai marele avocat al liberalilor vâlceni, „materia cenuşie” a PNL Vâlcea, Victor Stănculescu, a declarat că se aşteaptă ca prefectul să atace şi aceste proiecte în instanţă, dar ei vor continua circul până la final: „După 11 zile atacă din nou prefectul. Atunci când suntem noi obligaţi să îi trimitem proiectele de hotărâre. Îi suspendă din nou pe cei doi, dar noi vom convoca a doua zi o nouă şedinţă extraordinară…”.