Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MĂCIUCA: Arestat pentru că a încercat să-şi ucidă fiul

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au început urmărirea penală împotriva unui bărbat din Măciuca, care şi-a înjunghiat fiul. Nefericitul eveniment a avut loc în data de 13 decembrie 2014, în jurul orei 12.15, atunci când, după ce s-au îmbătat, cei doi bărbaţi s-au luat la ceartă. Gheorghe Dumitru – 63 de ani, i-a reproşat fiului său, Victor Dumitru – 27 de ani, că nu aduce bani în casă şi că nu munceşte. De aici s-au încins spiritele, iar, la un moment dat, tatăl şi-a înjunghiat fiul, fără niciun regret, aplicându-i mai multe lovituri de cuţit în zona toracelui şi a membrelor superioare.

Cel care a alertat poliţia a fost chiar victima, care, deşi sângera abundent, a găsit puterea să sune la 112 să ceară ajutor. El a fost transportat la spitalul din Vâlcea, iar ulterior la Craiova, fiindu-i stabilit diagnosticul de plagă penetrantă semitorace stâng, plăgi înjunghiate braţ stâng cu secţiune musculară, plagă tăiată antebraţ stâng, plagă tăiată parte dorsală cot drept.

Acum, după ce procurorii au primit actele de la Medicină Legală, unde s-a constatat că viaţa victimei a fost pusă în pericol, s-a luat decizia arestării preventive a agresorului Gheorghe Dumitru. „Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 05 ianuarie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului Dumitru Gheorghe sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru de familie. La data de 06 ianuarie 2015, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile” – susţin procurorii vâlceni.