Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA încadrată la capitolul „DECES” pe HARTA BARONILOR care nu mai apucă alegerile din 2016!

Denumiţi generic baroni locali, liderii PSD din judeţe cad unul câte unul, precum popicele… Unii cad în plasa DNA, iar alţii îşi găsesc obştescul sfârşit din diferite motive medicale. Siteul stiripesurse.ro a alcătuit o hartă, în care sunt arătaţi liderii PSD care au probleme cu legea, unii dintre ei fiind deja după gratii, şi deci care nu vor mai putea candida în 2016, dar şi cu cei care au decedat în această perioadă. Practic sunt fixaţi pe hartă aleşii judeţeni care şi-au pierdut definitiv mandatul.
Analiza stiripesurse.ro arată că unii dintre cei nominalizaţi ar putea să scape în urma proceselor în care sunt implicaţi, acestea nefiind încă definitivate şi atunci funcţionează prezumţia de nevinovăţie. De asemenea, în plasa DNA şi ANI ar putea cădea şi alţi aleşi judeţeni, publicaţia on-line nominalizându-i pe cei din Timiş, Dolj, Ialomiţa, Olt, dar şi în alte judeţe, în care presa a scris despre posibile fapte de corupţie, iar mascaţii ar putea începe oricând să bată la uşile oficiale.
În ceea ce priveşte judeţul Vâlcea, atât la nivel de municipiu reşedinţă nde judeţ, cât şi la nivelul judeţului, liderii aleşi sub sigla USL în 2012 nu mai ocupă funcţiile. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea (PSD), a decedat pe data de 3 decembrie 2014. Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu (PNL), a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită. În locul său, consiliul local a desemnat un primar interimar de la PSD. Încă nu s-a stabilit o dată pentru alegerea unui nou primar.