Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Traian Băsescu: „Victor Ponta şi Liviu Dragnea au fost penibili în barcă”

Preşedintele Traian Băsescu a spus că a fost tentat să se urce în elicopter şi să vadă zonele inundate, însă nu a făcut-o pentru a nu da naştere la interpretări eronate. De asemenea, preşedintele a mai adăugat că într-o intervenție în zonele afectate de inundații presupune să știi „că te poți uda până la chiloți”, aviz la atitudinea celor doi pesedişti de frunte, Ponta şi Dragnea.

„Nu intenționez să merg pentru că ar naște un nou conflict cu Guvernul. Nu fac niciun secret din a vă spune că în ziua de Paști am vrut să sar în elicopter să merg în Giurgiu și Teleorman”, s-a justificat președintele vizavi de deplasările în teritoriile afectate de inundații.

Traian Băsescu nu s-a putut abține să nu comenteze despre plimbarea premierului și a vicepremierului cu barca printre casele inundate, catalogându-i drept „penibili”. „Faptul că au fost penibili cu barca, este altă socoteală. Să-l vezi pe Dragnea în Teleorman, unde a fost vreo 16 ani președinte de consiliul județean și prefect, să spună ce ar trebui de făcut este jenant și arată până unde merge fățărnicia baronilor. Orice intervenție a Guvernului este binevenită, dar modul în care au făcut-o este penibil, cu barca gonflabilă trasă de subofițeri și pompieri. La inundații când mergi știi că te poți uda până la chiloți, păsești pe unde trece și omul. Oamenii tot prin apa aia au trecut când și-au adunat lucrurile”, a spus Traian Băsescu.