Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Şedinţă cu năbădăi la PDL

Şedinţa Biroului Politic Judeţean al PDL de joia trecută a fost una plină de năbădoi. Au participat, printre alţii şi membrii organizaţiei judeţene, dizolvată după alegerile europarlamentare. Prezent la întâlnire, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a încercat să domolească spiritele şi i-a transmis lui Romeo Rădulescu faptul că în opinia sa decizia de dizolvare a organizaţiei este una statutară. În momentul în care lucrurile păreau că se domolesc, a luat cuvântul consilierul local, Bogdan Costinescu, cel care a ieşit în evidenţă cum nu se putea mai „bine”. I-a cerut demisia preşedintelui Romulus Bulacu şi i-a sugerat lui Marin Jean Marinescu să mai citească statutul. „Mi se pare incredibil. Îmi cereţi mie să citesc statutul în condiţiile în care eu am lucrat la întocmirea lui? Vă rog eu să mergeţi afară să vă liniştiţi”, i-ar fi spus europarlamentarul lui „Pătrăţel” care apoi l-a dojenit „părinteşte” pe Rădulescu: „Cu astfel de oameni vreţi să câştigaţi viitoarele alegeri, domnule deputat?”

„Mingea e la Romeo”

În mod normal ar fi trebuit să se numească un comitet de conducere al organizaţiei municipale a PDL, eventual un preşedinte interimar, care să organizeze alegeri în perioada imediat următoare dar decizia a fost amânată pentru această săptămână. „Nu am vrut să luăm decizii la cald, am vrut să mai treacă câteva zile să ne liniştim toţi. Iniţial mă gândeam să avem o nouă şedinţă de BPJ chiar în prima zi a săptămânii dar m-am mai gândit şi o facem peste câteva zile. Nu vrem să facem o schimbare de formă, vrem una de fond şi mingea e acum la Romeo Rădulescu. Eu am făcut tot ce am putut din punct de vedere al discuţiilor, a medierii. Important este ca şi Romeo să vrea să fim uniţi, să facem împreună o treabă bună. Deocamdată nu văd o schimbare în atitudinea lui. Atât îi transmit, eu nu sunt un preşedinte spectator dacă asta a crezut el.”

„Îi retragem sprijinul politic lui Costinescu”

În ceea ce-l priveşte pe Bogdan Costinescu, Bulacu s-a decis, va propune retragerea sprijinului politic: „De astfel de elemente chiar nu avem nevoie. Mi-a cerut demisia, nu e problemă, e părerea lui dar să-i spună lui Marin Jean să citească statutul pe care el l-a făcut deja e prea mult. În general prestaţia lui de la Biroul Politic Judeţean a fost una jalnică.” Dacă propunerea va fi acceptat, următorul pe lista de consilieri al PDL la alegerile locale trecute este Dumitru Chisalom.

„Eu am făcut o propunere, sper să fie analizată”

De partea cealaltă, deputatul Romeo Rădulescu este de acord să fie îngropată securea războiului: „Nu am noutăţi după acea şedinţă de BPJ. Eu am făcut conducerii PDL o propunere, sper să fie analizată. Şi eu vreau să construim, nu să dărâmăm, nu am niciun interes ca spiritele să fie inflamate. Chiar nu ştiu când va fi următoarea şedinţă de BPJ, nu am fost anunţat, oricum luni, marţi şi miercuri sunt la Bucureşti, am treabă la Camera Deputaţilor acolo unde oamenii m-au trimis să îmi fac datoria. „