Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se dezlănţuie iadul în USL la Vâlcea

NEMULŢUMIRI. Ape tot mai tulburi în USL la Vâlcea, acolo unde militanţii social-democraţi şi liberali s-au săturat de „fiţele şi figurile” celor doi lideri politici, Ion Cîlea şi Cristian Buican, şi se pregătesc de un scandal monstruos. Până pe data de 20 august a.c., co-preşedinţii USL Vâlcea au avut termen să facă schimbările în fruntea instituţiilor deconcentrate, altfel va începe războiul intern. Liderul PSD refuză însă să se întâlnească cu cel al PNL, pe motiv că acesta din urmă „încearcă să-l tragă în piept şi să pună mâna pe mai multe funcţii”, dar şi că-l discreditează în faţa liderilor de la centru. În acelaşi timp, primarii social-democraţi ameninţă cu demisia, spunând că s-au săturat de minciuni şi promisiuni deşarte.  

Încă de când useliştii au luat puterea din mâinile pedeliştilor, membrii din teritoriu au aşteptat cu sufletul de la gură să se facă schimbări majore la instituţiile deconcentrate. Zilele, săptămânile şi lunile au trecut una câte una, iar schimbările au fost mici şi nesemnificative, în Vâlcea, pedeliştii rămânând în continuare la putere. Acuzaţiile de neputinţă sau nepăsare la adresa liderilor USL Vâlcea au început să curgă, iar la începutul lunii august Ion Cîlea şi Cristian Buican au primit un ultimatum. Primarii vâlceni, dar şi membrii le-au pus celor doi în vedere să termine negocierile pe funcţiile din instituţiile deconcentrate, să se pună de acord şi să înceapă schimbările pentru a-i înlătura odată pentru totdeauna pe pedelişti de la conducere.

Ion Cîlea refuză să se întâlnească cu Buican

Aşadar, până pe data de 20 august a.c., co-preşedinţii USL Vâlcea au avut termen să facă schimbările în fruntea instituţiilor deconcentrate, altfel va începe războiul intern. Numai că, Ion Cîlea şi Cristian Buican au ignorat avertismentul masei de oameni şi şi-au văzut liniştiţi de treabă, plecând în concedii sau la pescuit. Mai mult decât atât, gurile rele spun că cei doi lideri ai USL Vâlcea nu s-au mai întâlnit de mai bine de trei luni de zile, iar preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, refuză să mai negocieze cu liberalul Cristian Buican. Din câte se pare, social-democratul îl acuză pe penelist că „încearcă să-l tragă în piept şi să pună mâna pe mai multe funcţii”, dar şi că-l discreditează în faţa liderilor de la centru. De aceea, nici până acum Cîlea şi Buican nu au reuşit să finalizeze negocierile, iar aspiranţii pe posturi aşteaptă în zadar să-şi vadă visul împlinit. Din câte se pare, există instituţii unde ambii lideri ai USL au semnat câte o recomandare, fiecare pentru omul lor, iar când respectivii au mers la Bucureşti cu hârtiile au fost sfătuiţi să revină cu două semnături, ci nu una. „Până nu se vor pune de acord cei doi, pedeliştii rămân la putere în judeţul Vâlcea. Aşa ceva nu se poate…! Dacă nu sunt capabili să facă faţă presiunilor şi să negocieze, atunci să lase pe altcineva. Este o agitaţie tot mai mare în sânul USL, iar războiul va izbucni în curând” – ne-a declarat un membru al PSD Vâlcea, care din motive lesne de înţeles a dorit să-şi păstreze anonimatul. Pe surse am aflat că anumiţi membri marcanţi ai PSD, dar şi ai PNL din judeţul nostru pregătesc scrisori de nemulţumire pe care să le trimită la Bucureşti, cerându-le liderilor centrali să intervină şi să pună lucrurile la punct.

Primarii PSD ameninţă cu demisia

Un alt scandal de proporţii este în plină desfăşurare în sânul social-democraţilor vâlceni, acolo unde mai mulţi primari ameninţă că-şi vor da demisia din partid. Ei susţin că s-au săturat de minciuni şi promisiuni deşarte şi că vor lua măsuri drastice dacă liderul Cîlea nu se va ocupa de problema lor. Primul care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume a fost chiar edilul localităţii Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, care a mărturisit că i s-a promis ajutor pentru proiectele din localitate dacă va obţine rezultate bune la alegerile locale şi la referendum. „Am fost minţit cum nu credeam că mi se va întâmpla vreodată. Vă spun sincer că m-am săturat de promisiunile lor. Primarii liberali sunt luaţi de liderii lor şi duşi la Bucureşti, la ministere pentru a primi ajutor. La noi, la PSD, parcă nu mai e nimeni interesat să meargă lucrurile. Toţi ne întorc spatele şi nu ne răspund la telefon. Aşa nu mai putem continua” – ne-a spus primarul Nicolae Voicescu.

Înainte de alegerile locale din luna iunie a acestui an, conducerea PSD Vâlcea îi motiva pe primarii săi, promiţându-le că-i va ajuta cu proiecte şi sume mai mari alocate de la Consiliul Judeţean Vâlcea numai să îi aducă procente mari. Din câte se pare, primele trei localităţi unde şeful PSD Vâlcea avea cele mai mari procente, urmau a beneficia de favoruri în perioada imediat următoare. Astfel că, mai mulţi edili au tras tare în campanie şi i-au adus zeci de mii de voturi preşedintelui PSD Vâlcea. După alegerile locale, primarii au aşteptat mult şi bine să primească ceea ce li s-a promis, însă nici până în ziua de azi ei nu au fost răsplătiţi pentru munca prestată în campania electorală. Apoi a venit Referendumul, iar pentru a-i motiva din nou pe primari, conducerea PSD Vâlcea a trecut din nou la promisiuni, spunându-le că primele 10 localităţi unde vor avea procente mari în privinţa prezenţei la vot, vor fi răsplătite cu proiecte finanţate de Guvernul Ponta. A trecut şi referendumul şi primarii şi-au dat seama că au fost minţiţi crunt, ameninţând că vor da în vileag escrocheria în presă.

 CLAUDIA STANCIU