Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 10 Septembrie 2015

• Lupta oarbă dusă de masonul Cristian Buican împotriva venerabilului său sef de Loja – Petre Grigore, seamănă ca două picături de apă cu lupta seacă dusă de răposatul deputat Aurel Vlădoiu cu fostul senator Matei Vintilă • Cazul mitei de la Ciolpani miroase a pute • Submediocra Cristiana Anghel a depus un proiect de lege la Parlament prin care vrea reincriminarea insultei și calomniei • Dinspre staţiunea Govora Băi ne-a parvenit o ştire îmbucurătoare • Puţini sunt aceia care ştiu că, după decesul lui Moses Rosen, Sorin-Hirsch Oprescu a candidat la conducerea Comunităţii Mozaice din România • Mesajul lui Marean către Oprescu: “10%? Ai stricat piaţa!” • Mesaje interesante vin din judeţ, mesaje ce le sunt transmise liderilor PNL Vâlcea

• Lupta oarbă dusă de masonul Cristian Buican împotriva venerabilului său sef de Loja – Petre Grigore, seamănă ca două picături de apă cu lupta seacă dusă de răposatul deputat Aurel Vlădoiu cu fostul senator Matei Vintilă, luptă care i-a dezavantajat pe amândoi. Acum, răutatea manifestată de deputatul Buican, liderul liberal judeţean, împotriva unor membri ai partidului său, nu poate fi înţeleasă decât într-un singur fel: invidia şi dorinţele lui despotice. Cine-i mai presus de el, mai bun decât el şi mai apreciat de opinia publică, trebuie eliminat sau tras pe linia secunda. Trimis în periferic. Numai că mai marii masoni (în România parlamentarii sunt cei mai mari, cei mai tari şi deasupra Legii) nu dorm şi sunt singurii care-i pot struni pe răzvrătiţii şi adversarii inexplicabili ai fraţilor lor. Singura sancţiune care li se poate aplica celor ca Buican, este trimiterea în adormire sau, mai grav, eliminarea din lojă. Unora ca Buican, care se războiesc despotic cu fraţii lor numai din orgoliu si prostie, li se poate întâmpla ceva: aparent sunt lăsaţi în pace, nu li se atrage atenţia asupra greşelilor comise, dar li se închid toate uşile, în politic, în administraţie şi în mediul public. Aşa, discret, ca să simtă mai greu sancţiunea masonică şi să dispere de necunoaștere și neputință. În acest ultim caz, cale de întoarcere nu mai există! Iar marelui Buican îi va veni Ignatul… Curând, spun frații săi!

• Cazul mitei de la Ciolpani miroase a pute. Făcătură! Pe mine nu m-a uluit apărarea lui Oprescu, că asta-i realitatea: * procurorul DNA – De unde aveţi banii, dle Oprescu? * Oprescu – De pe noptieră. * procurorul DNA – Şi pe noptieră cine i-a pus? * Oprescu – Nevastă-mea * procurorul DNA – Şi ea de unde-i avea? * Oprescu – De la mine * procurorul DNA – Şi dvs. de unde îi aveţi? * Oprescu – V-am mai spus, de pe noptieră.

• Submediocra Cristiana Anghel a depus un proiect de lege la Parlament prin care vrea reincriminarea insultei și calomniei. Ceea ce nu știe senatoarea este că CEDO permite emiterea de judecăți de valoare pentru care nu trebuie proba verității iar limita criticii admisibile la oamenii politici este foarte largă. Adică, eu, ca jurnalist, pot spune despre politiciana Cristiana Anghel că e o toantă și nu trebuie să dovedesc asta. În cazul ei, de altfel, este și evident.

• Puţini sunt aceia care ştiu că, după decesul lui Moses Rosen, Sorin-Hirsch Oprescu a candidat la conducerea Comunităţii Mozaice din România. La ascensiunea sa politică societatea mozaică a contribuit din plin, inclusiv aducând consilieri de campanie din Ţara Sfântă. Speranţa acestora a fost ca odată căţărat în fotoliul de primar general Sorin Oprescu să îi ajute pe cei din aceeaşi etnie să îşi recupereze proprietăţile, situate cu precădere în central Capitalei. Sursele noastre spun că doctoraşul generalist s-a dovedit un fel de Iuda, care a uitat de ajutorul Comunităţii Mozaice. Greşeala care ar fi dus la o îndepărtare iremediabilă dintre edil şi conducătorii etniei din care provine ar constitui-o lipsa la apel a lui Sorinache în scandalul numit “Cathedral Plaza”, obiectiv finanţat de Eyal Ofer, cel mai bogat cetăţean israelian care are investiţii în România de aproape un miliard de euro. Ceea ce nu ar face decât să confirme caracterul duplicitar al lui Sorinache.

• Dinspre staţiunea Govora Băi ne-a parvenit o ştire îmbucurătoare. Omul de afaceri ing. Nicolae Sofianu, patronul de succes al Grupului Sofianu, vrea să construiască un hotel în această localitate, hotel de 4 stele şi să participe la licitaţia pentru concesionarea administrării Bazei de Kinetoterapie construită de primărie şi finalizată de curând. Minunat! De la an la an, staţiunea Govora creşte în strălucire. În această iarnă, conducerea hotelului sindicatelor “Oltenia” a hotărât să organizeze Revelionul 2015/2016. De trei ani de zile, aici, nu s-a mai organizat mult aşteptata sărbătoare a bucuriei venirii Noului An. Aşadar, nu uitaţi staţiunea Govora din calculele voastre de Sărbători și nu o ocoliți.

• Mesajul lui Marean către Oprescu: “10%? Ai stricat piaţa!”. “Băi, fraerule, când am văzut cât a luat Chiliman, miam zis: Vanghelee, esti prost! Păi ăla lua 30 la sută şi tu doar 20? Mam certa şi cu Uana pe tema asta. Nu a mai vrut să vină la mine la răcoare o lună. Nu mia mai adus ţigări şi seminţe. Acum, când am văzut că tu loai doar 10 la sută procente, miam dat seama că de fapt sunt deştept şi mam împăcat cu Uana. Băi, fraerule care eşti! 10 la sută, mă?! Păi, ai stricat piaţa, băi! Acum, ce dracu să facă viitorul primar care o să vină la Primărie?! Cât să ceară? 5 la sută comision? Asta e umilinţă, bă! A-i făcut muci piaţa primarilor! A-i compromis meseria de primar în Roamânia! Mai bine rămânea-i la medicina ta! Săţi fie ruşine, Sorin Oprescu!” * marean vanghelee

• Mesaje interesante vin din judeţ, mesaje ce le sunt transmise liderilor PNL Vâlcea. Unul dintre acestea, vine din partea unui membru liberal din Horezu, care, scârbit de atitudinea mai marelui Cristian Buican – preşedintele peneliştilor vâlceni, i-a transmis acestuia un mesaj, sub forma de comentariu pe Facebook. Trebuie să precizăm că omul, căruia nu-i vom da numele din motive obiective, şi-a exprimat nemulţumirea mai ales în ceea ce priveşte implicarea PNL-ului în învăţământul din Vâlcea, acolo unde inspectorul general şcolar a ajuns să facă jocurile liberalilor (spune doar el!). Iată mesajul liberalului din teritoriu: „Dacă nu se termină cu numirile pe criterii politice, țara o să ajungă în colaps, în scurt timp. A ajuns o aşa zisă inspectoare să pună în funcţie pe cine vrea muşchiul ei, în locul unor oameni competenți care au dovedit prin fapte că pot face lucruri frumoase și utile în instituțiile pe care le conduc. Regret că sunt de orientare liberală, dar cum procedează domnul Buican mă face să mă gândesc mai mult dacă mai merită să continui cu acest partid și, la fel ca mine, gândesc mulți alții. Terminați cu epurarile politice și promovați competența că doar așa putem avea rezultate în orice domeniu inclusiv învățământ. Oricum vă aștept cu nerăbdare să veniți la cerșit de voturi anul viitor și o să vedeți ce veți primi! Până atunci ar fi bine să vă fie rușine!”.