Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Președintele Iohannis a pierdut o casă! A rămas doar cu 6!

Curtea de Apel Brașov l-a văduvit pe președintele Klaus Iohannis de una dintre cele 7 case pe care le deține, împreună cu soția. Este vorba despre un imobil situat în centrul istoric al Sibiului. Casa respectivă le-a asigurat soților Iohannis un venit în anul 2014 de aproape 140 de mii de lei. Decizia Curții de Apel Brașov este definitivă.

Președintele Iohannis a pierdut procesul deoarece a formulat prea târziu recursul, iar magistrații de la Brașov au invocat tardivitatea cererii. Casa pe care soții Iohannis au pierdut în instanță fusese naționalizată, iar proprietarii de drept au decedat, astfel că nu au mai putut să o revendice.

Klaus Iohannis a intrat în posesia casei, cumpărând-o de la o persoană care se dădea nepotul proprietarilor de drept, care s-a judecat ani de zile cu niște chiriași care cumpărase și ei casa în anul 1997.

Chiarișii au contestat vânzarea casei către Klaus Iohannis, spunând că actele nepotului şi actele notariale pe numele lui Klaus Iohannis sunt false. De asemenea, chiriașii au contestat și calitatea de nepot de drept al proprietarului iniţial, susţinând că imobilul nu putea fi, aşadar, cumpărat de familia lui Iohannis.