PROBLEME. Jurnalistul Dan Diaconescu a inaugurat, sâmbătă 27 februarie, sediul filialei judeţene a Partidului Poporului Vâlcea, ocazie cu care a susţinut şi o conferinţă de presă, în cadrul căreia a prezentat platforma politică a partidului, dar şi măsurile economice pe care partidul ce-l reprezintă le va lua în cazul în care ajunge la putere. În opinia lui Diaconescu, PP va aduna în alegeri un scor de 40%, procent care va oferi formaţiunii politice oportunitatea de a desemna un prim-ministru.
Dan Diaconescu a declarat că este exclus ca PP să intre în vreo alianţă pre sau pot electorală cu unul dintre partidele aflate pe eşichierul politic, iar în cazul în care nu va câştiga alegerile „va sta pe margine”, încurcând treburile în Parlament sau Guvern. „Nu primim în PP oameni care au avut posturi de miniştri în guvernele de după revoluţie, însă îi aşteptăm cu mare drag pe cei care au o vastă experienţă politică şi doresc să lupte, alături de noi, pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor. Este pentru prima dată când presa are un candidat la preşedinţia României, iar acest partid s-a născut dintr-o mare nedreptate care mi s-a făcut de actuala putere. La fel s-a întâmplat multora dintre cetăţenii acestei ţări. Ultimele sondaje de opinie arată că PP are 14%, iar în ceea ce priveşte candidatura la preşedinţia ţării, eu sunt cotat cu 21 de procente. Din punctul meu de vedere, PDL nu va intra în parlament… Eu cred că doar PP şi USL vor obţine mandate de parlamentari. Una dintre măsurile pe care acest partid le va lua, în momentul în care va ajunge la putere, este aceea de a acorda 20 de mii de euro fiecărui cetăţean român, un proiect care se va întinde pe o perioadă de zece ani”, a menţionat Dan Diaconescu.
Există, totuşi, o problemă. Banii despre care vorbeşte DD vor fi acordaţi, în primul rând, membrilor şi votanţilor PP, ceilalţi români trebuind să-şi aştepte mult şi bine rândul, în cazul în care partidul lui Diaconescu ajunge la putere. Cu toate că până acum, potrivit declaraţiilor liderilor partidului, în PP s-au înscris aproape 800 de mii de membri, formaţiunea politică nu este legal constituită. „La Tribunalul Bucureşti există trei plângeri, la care am făcut recurs. Deci, în acest moment, PP funcţionează ilegal. Şi la Vâlcea avem probleme. Cu toate că printr-o hotărâre a CL am primit sediul, concesiunea nu poate fi finalizată deoarece ne lipseşte ştampila. Este ciudat cum un partid care are atâţia membri şi susţinători funcţionează ilegal”, a conchis DD. OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU
Lasă un comentariu