Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PNL vrea la guvernare

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit sâmbătă, la Palatul Parlamentului, pentru a finaliza procesul de fuziune a filialelor vechiului PNL şi fostului PDL, dar şi pentru a adopta linia politică pe care o vor urma liberalii în acest an, în special în Parlament.
În prezenţa a peste 1.050 de delegaţi, liberalii au adoptat două rezoluţii, anunţând că partidul doreşte să-şi asume guvernarea, încercând alcătuirea unei noi majorităţi parlamentare. De asemenea, PNL critică vehement bugetul pe anul 2015.
„Dorim să ne asumam guvernarea pentru a duce până la capăt voinţa electoratului exprimată în 16 noiembrie 2014. Locul PSD şi al lui Victor Ponta nu este în Palatul Victoria. Partidul Naţional Liberal îşi asumă răspunderea alcătuirii unei noi majorităţi pentru a respecta dorinţa cetăţenilor şi a da României un alt început. România lucrului bine făcut are nevoie de un instrument politic constând într-o nouă majoritate şi un nou guvern”, se afirmă în prima rezoluţie intitulată „Noul PNL, noul Guvern, noua politică – pentru România lucrului bine făcut!”
La nivel judeţean, rămân ca structuri de conducere Birourile reunite BPT şi BPJ pentru o structură paritară şi o să pară un nou organism care se va numi Comitet Judeţean Executiv, format din 23 de membri plus parlamentarii. Urmează ca în luna februarie să se stabilească cine vor fi cei care vor forma noul Comitet Executiv.