Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Moise şi Fiera mimează interesul pentru spitalele vâlcene

• Pedeliştii vâlceni se joacă cu sănătatea vâlcenilor

NEPĂSARE. În timp ce consilierii PSD şi PNL au făcut front comun pentru salvarea spitalelor din Brezoi şi Bălceşti, aleşii democrat-liberali Iuliana Moise şi Dan Fiera au demonstrat, prin intervenţiile lor, că interesele de partid sunt mai presus decât sănătatea vâlcenilor.

Propunerea de desfiinţare a spitalelor din localităţile Brezoi şi Bălceşti, făcută de ministrul Sănătăţii, a iscat numeroase controverse în rândul aleşilor judeţeni la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea. Dacă majoritatea consilierilor se opuneau cu vehemenţă luării acestei măsuri, doi dintre aleşii judeţeni ai PDL s-au arătat impasibili la sănătatea vâlcenilor arondaţi spitalelor din Brezoi şi Bălceşti. Este vorba de Iuliana Moise şi Dan Fiera, care au avut opinii total diferite şi s-au arătat indignaţi că senatorii şi deputaţii democrat-liberali sunt traşi la răspundere pentru că nu fac niciun fel de „lobby” pe lângă colegii lor de la putere pentru a se renunţa la ideea transformării spitalelor în cămine de bătrâni.

Impertinenţă crasă

Mai mult decât atât, după ce că activitatea sa în Consiliul Judeţean Vâlcea este egală cu mulţimea vidă, înşelând încrederea electoratului PDL din Vâlcea, consiliera Iuliana Moise a mimat la început interesul pentru cele două spitale, pentru ca în final să-şi dea arama pe faţă şi să ureze „succes” conducerii instituţiei în demersul lor de a stopa abuzul Ministerului Sănătăţii, dând de înţeles că nu are de gând să pună umărul la salvarea unităţilor sanitare. „Nu cred că vrea cineva din judeţul acesta să se desfiinţeze două spitale. Vreau, însă, ca atunci când veţi merge la ministrul nostru să aflaţi şi adevăratele motive pentru care se vrea desfiinţarea acestor două unităţi spitaliceşti, pentru că sunt convinsă că niciun om în ţara asta nu ar desfiinţa spitale fără să aibă motive. Cred că intervenţiile dvs. au fost foarte dure. Vă ţinem pumnii în acţiunile dvs. de a împiedica desfiinţarea celor două spitale. Chiar dacă primarii îi acuză pe deputaţii şi senatorii noştri, eu îi aduc aminte că are un deputat liberal în colegiul său, care trebuia să se ocupe de această problemă. Noi vă urăm succes, să rămâneţi cu spitalele” – a spus Iuliana Moise, consilier judeţean PDL Vâlcea.

Partidul mai presus de toate

Alături de Iuliana Moise a venit şi colegul său de partid Dan Fiera, care la începutul mandatului său de consilier judeţean reuşise să se facă remarcat prin poziţiile sale pertinente. Numai că, el a reuşit în ultimul timp să-şi strice această imagine, pozând mai nou într-o persoană care pune interesele de partid şi personale înaintea intereselor vâlcenilor. Spre surprinderea tuturor, Dan Fiera s-a arătat extrem de indignat de faptul că primarul localităţii Brezoi, Robert Schell, este îngrijorat de sănătatea consătenilor săi şi că a ameninţat că va bloca Valea Oltului dacă nu este luat în serios şi dacă nu se va reveni asupra deciziei de a desfiinţa spitalul din oraşul său. „Demersul potrivit este cel bazat pe argumente sociale şi economice. Toate discursurile de până acum au fost emoţionale, dar rolul nostru este să hotărâm lucruri în cunoştinţă de cauză. Dacă argumentele sunt solide eu sunt convins că ministrul Sănătăţi va avea înţelepciunea de a lua decizia corectă. Aţi tolerat intervenţii politice ale primarului Schell, care invitat fiind trebuia să-şi spună punctul de vedere fără comentarii, iar ameninţările cu mineriada galbenă sunt şi nedemne şi nici nu ne sperie” – a spus alesul judeţean democrat-liberal, Dan Fiera.

În final, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, le-a cerut consilierilor judeţeni să semneze un tabel pe care urma să-l ducă la ministrul Sănătăţii, alături de rapoarte argumentate în vederea menţinerii celor două spitale din Brezoi şi Bălceşti. Evident că democrat-liberalii au susţinut că nu este necesar ca ei să semneze.

CLAUDIA STANCIU