Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mircia Gutău a fost INVALIDAT de către Judecătoria RÂMNICU VÂLCEA

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus invalidarea alegerii domnului Gutău Mircia, candidat din partea Partidului Ecologist Român la alegerile locale din 5.06.2016, în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru neîndeplinirea condiţiei de eligibilitate constând în inexistenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care s-a aplicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales.

”Încheierile pronunţate, prin care s-a dispus validarea sau, după caz, invalidarea alegerii primarilor, vor fi redactate în termen de maxim trei zile, potrivit art. 232 alin. 2 din Codul de procedură civilă şi pot fi atacate cu apel:

– de către orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă, dar nu mai târziu de un an de la data pronunţării lor, potrivit art. 534 din Codul de procedură civilă,

– de către Birourile Electorale petiţionare şi persoanele supuse procedurii validării – în termen de 30 de zile de la comunicare.

Cererile de apel se vor depune la Judecătoria Râmnicu Vâlcea”, se arată în comunicat.

RADU RENGA: Mergem înainte și și lăsam justiția să își facă treaba!

Contactat de redactorii VOCEA VÂLCII, prefectul Radu Renga a declarat că ședința de constituire a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea va avea loc așa cum a fost programată, adică joi, 23 iunie 2016, la ora 18.00. ”Mergem înainte și lăsam justiția să își facă treaba. Consiliul Local se va constitui, în condițiile în care la ședința de joi se vor prezenta 2 treimi din consilieri. Se poate vorbi de noi alegeri doar în condițiile în care hotărârea rămâne definitivă. Mircia Gutău are cale de atac la Tribunalul Vâlcea. Dacă hotărârea rămâne definitivă și mandatul domnului Gutău rămâne invalidat, atunci se vor organiza alegeri în 90 de zile, conform legii”, ne-a declarat prefectul Radu Renga.