Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Minciunile lui Ponta

Începând de astăzi inaugurăm rubrica de mai sus, din dorinţa de a arăta cititorilor noştri cum ne minte cotidian omul care se vrea preşedintele României, umilindu-ne prin credinţa că suntem cu toţii proşti şi îl credem în tot ce spune şi tot ce face în interesul lui, camarilei de la Palatul Victoria, al baronilor PSD şi nicidecum în interesul general. Ponta este unic în lumea politică românească, de care ar trebui să se ferească toţi, dar şi cei din alte ţări. La conferinţa de presă de la Palatul Victoria de săptămâna aceasta în care a lăudat iniţiativa reducerii CAS, el a spus noi (alte) minciuni. Începem rubrica cu minciunile de la conferinţa amintită, continuând cu toate minciunile spuse de acesta în spaţiul public. A trebuit să plece Băsescu la CE ca să facă pe deşteptul şi să organizeze o conferinţă pentru spălarea imaginii sale şifonate. S-a făcut de râs la întrunirea de săptămâna trecută de la Palatul Prezidenţial ! De ce nu a răspuns la întrebările preşedintelui Traian Băsescu, atunci când a fost la Cotroceni? Răspunsurile în doi peri date la întrebările ziariştilor prezenţi la conferinţă nu au fost de prim ministru. Nici măcar de nivelul unui contabil de CAP. În ultima parte a întâlnirii cu presa, rezervată întrebărilor din partea celor prezenţi, premierul a oferit câteva răspunsuri după care, în urma valului de întrebări incomode, s-a ridicat şi a părăsit sala. Într-una dintre marile cărţi ale secolului trecut, Viţelul de aur, de Ilf şi Petrov, există o scenă care mi-a fost amintită de acest Ponta. Un personaj din gaşca celebrului Ostap Bender, Saşa Balaganov, primeşte de la mentorul său 20.000 de ruble, după ce mentorul său făcuse un şantaj ca la carte. 20.000 de ruble reprezenta atunci, în URSS, salariul unui funcţionar public pe 30 de ani! Ei bine, Saşa al nostru, cu banii în buzunar, fură poşeta unei bătrâne, la înghesuială, poşetă în care se aflau 78 de kopeici, o cartelă de pâine şi cam atât. „Nu m-am putut stăpâni”, răspunde Saşa la privirea tristă a lui Bender. Aşa şi cu Victor Ponta, care şi-a construit viaţa pe minciună („am fost în Piaţa Universităţii”, plagiat etc., etc., etc.), nu se poate stăpâni. Din păcate, poporul român nu are capacitatea intelectuală de a înţelege incompetenţa acestui Prim Ministru care deja se consideră Preşedinte. Vor constata în următorii ani uriaşa greşeală de a se lăsa manipulaţi într-un mod grotesc de această propagandă deşănţată în slujba unui iresponsabil care ne va distruge. Vom vorbi peste 2-3 ani… 

Minciunile de la conferinţa de presă

• V.V. Ponta: „România în 2012-2014 şi-a achitat toate tranşele la FMI, împrumut făcut în 2009, şi nu ne-am mai împrumutat nici un dolar.”
ADEVĂR: Statisticile arată că datoria a crescut cu vreo 10% din PIB şi mai avem o tranşă de plătit anul viitor. În plus, acordul preventiv presupune plata ratei dobânzii, chiar dacă nu tragem banii.

• V.V. Ponta: „Cel mai important lucru e că România după 2012 a reuşit să-şi relanseze producţia industrială şi e important ca trendul de reindustrializare să fie sprijinit prin scăderea taxării muncii.”
ADEVĂR: Ea s-a făcut din 2010 fără ajutorul statului, care a păstrat companiile în pierdere. Guvernanţa corporativă a fost implementată abia în 2011.

• V.V. Ponta: „Am adoptat şi măsuri mai puţin populare, dar necesare, puteam să facem ca în 1997-2000, să mărim acciza la 14 cenţi pe litru şi să facem zero km.”
ADEVĂR: Anca Boagiu a iniţiat mult mai multe tronsoane fără să aibă efectiv fondurile europene la dispoziţie şi fără creşterea fiscalităţii.

• V.V. Ponta: „Subvenţiile din agricultură au crescut cu 40%.”
ADEVĂR: Cine a negociat mai mulţi bani pentru agricultură? Ghici cui i-ai tăiat accesul la aeronava prezidenţială?

• V.V. Ponta: „Am reuşit să redeschidem 12 spitale şi 12 să fie transformate în centre de sănătate, am deblocat angajările la profesori şi medici, 300 milioane euro fonduri europene au fost realocate pentru investiţii în sănătate.”
ADEVĂR: Şi totuşi nu am fost lămurit de ce mare parte din creşterea bugetului de sănătate se duce la arierate şi nu în investiţii. Mai toţi analiştii economici indică faptul că încă se închid spitale şi se plătesc datorii, nu altceva. Pe lângă asta, dacă tot s-au deblocat atâtea posturi de profesori, de ce la rectificarea din august plănuieşti tăierea bugetului de la Educaţie?

• V.V. Ponta: „România în 2012-2014 şi-a achitat toate tranşele la FMI, împrumut făcut în 2009, şi nu ne-am mai împrumutat nici un dolar”
ADEVĂR: Conform Eurostat, General Goverment Debt a crescut de la 47,2 mld euro în Q2 2012 la 55,6 mld euro în Q1 2014. Deci 8 miliarde de euro sunt „nici un dolar”.