Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: nasul.tv

Lucian Croitoru (BNR): Nu mă interesează postul de prim-ministru

Foto: nasul.tvNegocierile preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele politice nu s-au încheiat, însă de vorbeşte din ce în ce mai des de numirea unui premier tehnocrat în fruntea Guvernului României, după demisia social-democratului Victor Ponta.

Şi protestatarii din întreaga ţară au susţinut ideea unui premier tehnocrat, însă preşedintele pare să nu-l găsească pe cel potrivit. Unul dintre numele care s-a vehiculat a fost acela al lui Lucian Croitoru, consilierul pentru politica monetara al guvernatorului BNR, însă el refuză categoric această numire: „Îmi menţin afirmaţia din 2010: mă interesează cariera de bancher central, nu postul de prim-ministru”.

Şi acum cinci ani, fostul preşedinte Traian Băsescu i-a propus lui Croitoru acest post, desemnându-ş să formeze guvernul după căderea Guvernului Boc, dar nu a reușit și a renunțat la scurt timp la mandat.

Lucian Croitoru nu este singurul nume din BNR care se vehiculează pe scena politică din România mai ales că, zilele trecute, guvernatorul Mugur Isărescu a spus că „BNR are o rezervă suficientă de cadre dacă la nivel politic vor apela la tehnocraţi”.