Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liviu Dragnea le arată „pisica” maghiarilor: „Nu susţinem niciun fel de proiect de autonomie”

În ultimele zile, vicepremierul României, Liviu Dragnea, le-a transmis maghiarilor mai multe semnale, în speranţa că aceştia vor pricepe şi nu vor mai insista cu autonomia. primul semnal al lui Dragnea a fost refuzul de a tăia o panglică inaugurală în culorile steagului secuiesc la un eveniment în Harghita. Mai apoi, vicepremierul Liviu Dragnea le-a transmis maghiarilor că social-democraţii nu vor susţine nici un proiect al UDMR privind autonomia.

„Singura panglică pe care am recunoscut-o şi pe care o recunosc este tricolorul românesc. Sunt membru al Guvernului României, am venit aici să inaugurez o investiţie publică pe teritoriul României şi am tăiat panglica ce se taie oriunde în această ţară, şi la Teleorman tăiem aceeaşi panglică, şi la Cluj, şi oriunde, am tăiat-o cu drag şi o ţin la piept”, a spus Liviu Dragnea, la Harghita.

„Nu, nu cred în acest proiect, nu are nicio şansă de reuşită, noi nu susţinem acest proiect, nu susţinem niciun fel de proiect de autonomie, suntem foarte fermi, Constituţia este foarte clară. Nu ştim ce finalitate crede UDMR că o să aibă, dar nu s-a discutat nici în coaliţia de guvernare, nici în Guvern un asemenea proiect. Fiecare poate să aibă tot felul de dorinţe, dar din punct de vedere instituţional sau al unor eventuale şanse de reuşită, nu există nicio şansă ca acest proiect să prindă viaţă vreodată” – a mai spus Liviu Dragnea, despre autonomie.