Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liberalul Păsat îl „săgetează” pe pesedistul Costi Rădulescu

CONTROVERSE. După Referendum, liderii USL Vâlcea, Ion Cîlea şi Cristian Buican, urmează să reia negocierile pentru posturile de deconcentrate şi pentru colegiile uninominale de parlamentari. Numai că rivalitatea şi disputele dintre ei sunt tot mai pregnant simţite în public, iar dorinţa de a pune mâna pe putere îi împiedică să gândească raţional şi să împartă funcţiile frăţeşte. Mai nou, „rufele” USL-iştilor sunt spălate în public, aceştia reproşându-şi fără jenă vrute şi nevrute, dându-şi la „gioale” cu audienţă şi în direct pe site-ul Consiliului Judeţean Vâlcea.

Ultima dispută de acest gen a avut loc nu mai departe de zilele trecute, la Consiliul Judeţean. Atunci când toată lumea credea că prima şedinţă ordinară s-a încheiat cu bine, consilierul liberal Gheorghe Păsat i-a strecurat preşedintelui Ion Cîlea o hârtie pe sub nas, anunţându-l că la următoarea întâlnire doreşte să fie discutată desemnarea reprezentanţilor CJ Vâlcea în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la SC Apavil SA. „În fundamentarea acestei solicitări venim cu următoarele argumente: legea prevede ca persoanele împuternicite să reprezinte CJ, respectând configuraţia politică formată după alegerile locale şi un al doilea argument este faptul că trebuie evitate situaţiile ca cele din mandatul trecut, când o parte din persoane şi-au înaintat demisia din anumite funcţii. A fost cazul lui Doru Filip, care îşi dăduse demisia din AGA la societatea RAJDP, dar nu exista o hotărâre a CJ prin care să fie consemnată această decizie şi a apărut la un moment dat aceea discuţie privind compatibilitatea dânsului. Pentru a evita astfel de situaţii este bine să facem o trecere în revistă privind reprezentarea CJ în societăţile comerciale şi regiile din subordine’’ – a spus Gheorghe Păsat, consilier judeţean PNL. Trebuie menţionat că în acest moment Consiliul este reprezentat acolo de pesedistul Costi Rădulescu, iar liberalii îl au acolo pe Eduard Vârlan din cadrul Primăriei Râmnicului. Peneliştii însă se pare că doresc să deţină controlul  total în AGA la operatorul regional de apă.

Avertismentele lui Cîlea

Îndrăzneala liberalului Gheorghe Păsat l-a lăsat pe moment fără replică pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru ca mai apoi, după ce şi-a revenit din şoc, acesta să-i reproşeze penelistului că a făcut hârtia pe la spatele lui şi că nu a discutat problema în cadrul USL. De asemenea, mai mulţi pesedişti au sărit ca arşi la tupeul liberalilor, cel mai dur fiind atacaţi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu. „Nu am nimic împotrivă, ce pot să spun e că nu îmi place metoda. Aţi început ca în trecut, cu proiecte. Orice grupare politică poate să vină la mine, pentru că eu sunt cel care stabileşte ordinea de zi. Treaba asta făcută aşa cu un număr de consilieri, cu semnături pentru mine e surprinzătoare. Puteam să ne înţelegem sau să mă informaţi înainte, aşa e firesc. O să o rezolvăm, dar ca metodă nu e bine. Să nu începeţi cu astfel de lucruri, că nu e bine!’’ – a spus preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Scenarii şi conspiraţii useliste

După controversata şedinţă de Consiliu Judeţean Vâlcea în barca USL au început să apară tot felul de scenarii şi conspiraţii care explică într-un fel răbufnirea liberalului Păsat chiar în şedinţă. Prima variantă este aceea că totul a fost o josnică înscenare, Ion Cîlea şi Cristian Buican înţelegându-se tacit asupra reprezentanţilor AGA de la Apavil, în sensul că pesedistul a cedat operatorul regional de apă pentru a păstra CET Govora. Al doilea scenariu este că liberalii l-au atacat direct pe Costi Rădulescu la AGA Apavil pentru ca mai apoi să atace toate Consiliile de Administraţie. Cea din urmă variantă şi cea mai plauzibilă, este aceea că Gheorghe Păsat i-a cerut în mod expres lui Buican să-i dea o funcţie, consilierul judeţean PNL simţindu-se scos din cărţi după ce i-a eşuat încercarea de a deveni vicepreşedinte CJ.

Pesedistul Costi Rădulescu, vizat de liberali pentru a fi schimbat din AGA de la Apavil, refuză să creadă aceste scenarii şi susţine că lucrurile se vor lămuri în perioada imediat următoare. „Sincer să vă spun nu mă interesează aceste scenarii. Probabil că sunt simple intoxicări şi ştiu clar că preşedintele meu, Ion Cîlea, nu m-ar vinde nici pe mine, nici partidul şi pe niciun coleg în aranjamente de culise. Nu ştiu de ce a făcut Gică Păsat această propunere, cert este că prezenţa mea în AGA la Apavil o ştiţi de multă vreme. Am participat cu tot sufletul la realizarea fuziunii, cunosc această instituţie foarte bine pentru că aici mi-am efectuat o parte din practica economică, iar tatăl meu a fost zeci de ani angajat în sistemul de apă şi canal al municipiului Rm. Vâlcea. Eu chiar ştiu cu ce se mănâncă treaba pe acolo, dar nu comentez scenarii. Vom vedea ce se întâmplă în perioada imediat următoare” – ne-a declarat consilierul judeţean PSD, Costi Rădulescu.

CLAUDIA STANCIU