Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

La Vâlcea, Buican și Rădulescu au intrat în campanie electorală

Deși mai sunt câteva luni până la începerea campaniei electorale pentru europarlamentare, liderii politici din Vâlcea au început să arunce cu acuzații în stânga și în dreapta. Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, îl acuză președintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, de atacuri în unele canale media locale, care ar fi finanțate de Consiliul Județean Vâlcea. În replică, liderul PSD Vâlcea susține că PNL face declaraţii politice, practică un limbaj agresiv şi nu este capabil să gestioneze situaţia internă grea, generată de liderii săi

După ce în ultima perioadă preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a dezvăluit o serie de ilegalităţi şi episoade de incompetenţă ale conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea, presa de casă a domnului Constantin Rădulescu, preşedintele PSD Vâlcea şi al Consiliului Judeţean, finanţată din bani publici, a început un atac furibund la adresa deputatului liberal. Astfel, în ultimele două săptămâni, prin publicarea unor materiale de presă în 3-4 publicaţii vâlcene, se încearcă insinuarea unor minciuni despre deputatul Cristian Buican sau despre filiala Vâlcea a PNL.
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, infirmă categoric toate minciunile prezentate în presă în ultima perioadă cu privire sondaje de opinie realizate de PNL Vâlcea sau la eventuale fapte şi comportamente reprobabile din cadrul filialei Vâlcea a PNL şi îşi exprimă public regretul privind transformarea unor mijloace media în instrumente de propagandă ale domnului Constantin Rădulescu şi PSD Vâlcea. Mai mult decât atât, deputatul Cristian Buican este de părere că este inadmisibil să foloseşti bani publici, pentru a comanda atacuri mincinoase la adresa adversarilor politici şi solicită public intervenţia organelor abilitate.
Parlamentarul liberal vâlcean consideră că aceste atacuri mincinoase comandate la adresa sa se datorează faptului că în ultima perioadă a dezvăluit o serie de ilegalităţi şi episoade de incompetenţă de care a dat dovadă domnul Constantin Rădulescu, în activitatea sa administrativă, remunerată din bani publici, cum ar fi: întârzierea, nepermis de mare, a implementării programului „Lapte, corn şi măr” în şcolile judeţului Vâlcea; închiderea celei mai vechi cule din România din cauza incompetenţei administrative a conducerii CJ Vâlcea; incapacitatea domnului Rădulescu de a asigura o finanţare corespunzătoare administraţiilor publice locale; repartizarea ilegală a fondurilor publice pe criterii politice şi de grup; dezastrul implementării unor proiecte importante pentru judeţ pe zona de deşeuri menajere; folosirea instituţiilor din subordinea CJ pentru angajarea lipitorilor de afişe; lipsa de implicare în urgentarea lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti etc.
„După ce în ultimele luni mi-am permis să atrag atenţia public asupra ilegalităţilor şi incompetenţei conducerii CJ Vâlcea, observ că s-a demarat o campanie de denigrare a subsemnatului. Deranjant este că această campanie este finanţată din bani publici, ceea ce nu este doar imoral, dar cred eu că este şi ilegal. Dacă instituţiile abilitate ale statutului ar face o analiză, ar observa că publicaţiile care mă atacă, minţind grosolan, au cele mai mari contracte cu CJ Vâlcea şi cu instituţiile subordonate. Văd că laşitatea domnului Rădulescu este mai mare decât incompetenţa care-l caracterizează. Rolul presei trebuie să fie acela de a informa corect cetăţenii şi de a analiza, la sânge, activitatea puterii. Din păcate, o parte a presei vâlcene nu face acest lucru, ceea ce aduce grave prejudicii întregii bresle” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

CONSTANTIN RĂDULESCU: PNL Vâlcea, declaraţii politice, în limbaj agresiv!

Preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, răspunde acuzaţiilor aruncate în spaţiul public de către rivalul său de la PNL, Cristian Buican, prin internediul unui comunicat de presă. Constantin Rădulescu susţine că nu este un fan al limbajului agresiv folosit de liderii PNL Vâlcea şi îi invită pe aceştia să consulte achiziţiile făcute de Consiliul Judeţean Vâlcea, dacă au dubii în acest sens.
„Ca fost ziarist, îmi exprim regretul pentru atacul nemeritat la adresa unor reprezentanţi ai presei vâlcene, atac venit din partea PNL şi al liderului său.
Consiliul Judeţean Vâlcea respectă legislaţia în materia achiziţiei serviciilor publice, iar toate contractele pe care instituţia le-a încheiat cu prestatorii de servicii au respectat prevederile legale.
Cel care întreprinde un atac calomnios la adresa mea şi a unor ziarişti, doar pentru că are impresia că este protejat de imunitate, dă dovadă de imaturitate politică şi de un comportament nedemn faţă de cei pe care îi acuză pe nedrept.
Pentru a se convinge că lucrurile stau aşa cum spun, oricine poate solicita informaţii despre activitatea instituţiei şi alocările bugetare, care se fac în urma unor dezbateri şi hotărâri în plenul şedinţelor de Consiliu Judeţean, unde sunt prezenţi inclusiv reprezentanţii PNL.
Nu mă voi lăsa implicat niciodată într-un astfel de dialog, pentru că eu cred că dezbaterea politică se face prin idei, nu prin jigniri, iar activitatea politică se demonstrează prin fapte, nu prin vorbe.
Faptele, adică multe contracte semnate şi lucrări aflate în derulare sau care vor fi recepţionate, sunt cele care prezintă realitatea şi nu atacul la persoana mea sau a presei.
Judeţul Vâlcea devine un şantier de lucrări, la finalizarea cărora vâlcenii vor beneficia de o infrastructură modernă şi de servicii publice de calitate.
Cifrele momentului sunt clare şi arată aproape 9.000 miliarde lei vechi, bani care se investesc în judeţ şi care, în mare parte, se regăsesc în contractele deja semnate. În curând, vom depăşi 10.000 de miliarde lei vechi, fiindcă ne preocupăm să atragem fonduri pentru investiţii în dezvoltarea judeţului.
PNL face declaraţii politice, practică un limbaj agresiv şi nu este capabil să gestioneze situaţia internă grea, generată de liderii săi, care se comportă în felul pe care îl vedeţi.
În ceea ce mă priveşte, ca Preşedinte al PSD Vâlcea şi al Consiliului Judeţean Vâlcea, vă asigur că, alături de colegii mei – parlamentari, consilieri, structuri interne, primari – şi de aliaţii noştri, avem un singur obiectiv: ”SĂ FACEM FAPTE BUNE, PENTRU VÂLCENI!”. susţine Constantin Rădulescu, președintele PSD Vâlcea.