Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Joe Biden, întâlnire de gradul ZERO cu Traian Băsescu

Întâlnire la cel mai înalt nivel la Palatul Cotroceni. Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit miercuri, la primele ore ale dimineţii pe vicepreşedintele SUA, Joe Biden. La intrarea în Palat, în Holul de Onoare, Biden a fost primit de preşedintele Traian Băsescu. Cu o atitudine degajată, Joe Biden l-a îmbrăţişat pe Traian Băsescu, apoi şi-au dat mâna şi au pozat pentru fotografia oficială, apoi cei doi oficiale s-au retras pentru discuţii private. La ora 10:45 este anunţat un discurs al vicepreşedintelui SUA.

Numărul doi al administraţiei americane mai are în programul zilei de astăzi şi o întâlnire cu premierul Victor Ponta, după care Joe Biden va susţine un discurs ţinut de Biden în prezenţa liderilor clasei politice româneşti.

Primul discurs al lui Joe Biden pe pământ românesc a fost la Baza 90, unde vicepreşedintele SUA a spus că „Statele Unite au o obligație sacră să fie alături de România, el dând asigurări că națiunile din NATO nu sunt singure”.

„Consider că sunteţi cea mai bună generaţie de luptători. Sunteţi un grup extraordinar, un grup de patrioţi care păzesc libertatea în Europa. Sunt deosebit de mândru de dumneavoastră. Este o obligaţie sacră să fim alături de voi şi de NATO”, a spus vicepreședintele SUA.

Joe Biden a spus că vorbeşte în numele preşedintelui Barack Obama când spune că România se poate baza pe SUA. „Spun din partea preşedintelui, puteţi să vă bazaţi pe noi. Noi facem ceea ce spunem şi ne îndeplinim obligaţiile”.

Joe Biden a mai spus că Rusia a violat nu numai suveranitatea Ucrainei, ci şi principiul fundamental din secolul XX potrivit căruia graniţele nu pot fi schimbate cu forţa, el adăugând: „Condamnăm acţiunile Rusiei în Crimeea”. „Rusia a violat nu numai suveranitatea Ucrainei, dar şi principiul fundamental din secolul XX. Graniţele Europei nu trebuie schimbate cu forţa. Condamnăm acţiunile Rusiei în Crimeea”, a mai spus Biden.