Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tort de căpşuni şi lămâie

Ce vă trebuie? Pentru topping: 3 linguri unt topit, 2 linguri zahăr brun, 2 linguri zahăr tos, o cană şi jumătate de căpşuni tăiate felii.

Pentru prăjitură: jumătate cană unt moale, 1 cană zahăr, 2 ouă, 4 linguri coajă de lămâie răzuită, o cană şi jumătate de făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, un praf de sare, trei sferturi cană lapte, un sfert cană suc lămâie, 1 linguriţă esenţă vanilie.

Cum se prepară? Încinge cuptorul. Pentru topping, amestecă untul topit, zahărul (şi brun şi tos) şi pune compoziţia pe fundul unei tăvi în formă de tort. Întinde căpşunile într-un strat gros deasupra zahărului.

Pentru prăjitură, mixează untul şi zahărul până devine o compoziţie spumoasă. Adaugă ouăle şi coaja de lămâie şi mixează până când se amestecă bine. Într-un alt vas, amestecă făina, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu şi sarea.

Într-un alt vas, amestecă laptele, sucul de lămâie şi esenţa de vanilie. Adaugă mixtura de făină peste cea de unt, câte o treime de fiecare dată, alternând cu treimi din amestecul de lapte. Amestecă-le bine, dar ai grijă să nu exagerezi.

Împrăştie blatul de prăjitură peste stratul de căpşuni. Lasă la copt timp de 40-45 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoate din cuptor şi lasă să se răcorească în tavă cam un sfert de oră apoi scoţi şi laşi să se răcească de tot înainte de a servi.

Poftă bună!