Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Darul de nuntă se mărește în 2024! Cu cât variază sumele în funcție de fiecare regiune

Valoarea darului de nuntă în Muntenia, Oltenia și Moldova

Nunțile din Muntenia aduc, daruri cuprinse între 1200 și 1500 de lei pe cuplu.
Totuși suma de bani din plic depinde de legătura familială sau prietenia strânsă. În această regiune, un obicei deosebit este ca socrilor mici și mari să li se ofere diferite cadouri în ziua nunții.
Oltenia strălucește cu nunți grandioase, care implică sute de invitați, presupunând o organizare meticuloasă.
Tradițiile, prezente, mai ales, la nunțile rurale, impun respectarea unor datini deosebite. În această regiune, suma oferită în plic oscilează între 1000 și 1600 de lei pe cuplu.
Nunțile în Moldova se disting prin daruri cu sume cuprinse între 1000 și 1800 de lei/ cuplu. În această regiune, invitații au libertatea de a aduce cadouri în plus la evenimentul nupțial.

Cât plătesc invitații la nunțile din Transilvania, Dobrogea, Bucovina și Maramureș

Aceleași sume sunt valabile și la nunțile din Transilvania.
Dacă în Moldova și Muntenia cadourile sunt opționale, în această regiune nu trebuie să vii, sub nicio formă, cu mâna goală, conform tradițiilor maghiare, săsești sau românești.
În Dobrogea, nu se pun mai mult de 1000-1500 de lei la plic. Ca restul zonelor enumerate, și aceasta este marcată de propriile tradiții, însă acestea sunt respectate în funcție de specificul nunții și de preferințele mirilor.
În Bucovina, fiecare cuplu alocă între 1000 și 1700 de lei pentru darul de nuntă. Dacă invitații sunt prieteni apropiați ai mirilor, suma poate varia între 1500 și 3000 de lei. Tradiția darului de nuntă persistă în cultura românească, fiind influențată de situația financiară a invitatului și de legătura sa de rudenie sau prietenie cu mirii. Dacă există o legătură familială, darul poate depăși cu ușurință suma de 2000 de lei pe cuplu.

Nunțile în zona Maramureșului abundă în tradiții și obiceiuri, adunând sute sau poate mii de participanți la petrecerile grandioase. Mirii beneficiază din plin de acest context. Fiecare cuplu contribuie cu o sumă variind între 1200 și 2000 de lei, în funcție de relația pe care o au cu mirii.