Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Nicolae vrea să se ia la trântă cu Emilian Frâncu

A simţit că îi fuge pământul de sub picioare când Senatul a aprobat modificarea Legii alegerilor Parlamentare. În condiţiile unui vot uninominal pur, Ion Nicolae nu ar mai ajunge în veci parlamentar! Iar visul său ăsta este să tragă chiulul pe zeci de milioane,  pe un post în care nimeni nu îl întreabă dacă merge la serviciu sau la amante şi nu dă socoteală nimănui. Disperat că îşi vede şansele compromise, pentru toamnă, liderul de mucava al PP al lu’ DD (Zero TV) din Vâlcea pregăteşte o manevră prin care speră să obţină voturi cât mai multe, voturi smulse de la unii liberali, dar şi de la pesedişti. În fapt, Nicolae vrea un scor bun, pentru a putea obţine apoi un transfer la PSD, în cazul în care nu va ajunge viceprimar, într-o alianţă cu social-democraţii.

Adevărul care îl doare pe Frâncu

Culmea este că Ion Nicolae vrea să folosească informaţii reale despre senatorul Emilian Frâncu, în speranţa că mulţi simpatizanţi sau membri ai PSD nu îl vor mai vota pe acesta, când vor afla ce avere colosală a făcut liderul liberal. Socoteala e simplă: un pesedist nu poate vota cu Romeo Rădulescu sau cu Mircia Gutău, aşa că îl va prefera pe Nicolae, în cazul în care îl ajută să afle cine este Frâncu. Textul materialului ce urmează să fie distribuit în noaptea de 2 spre 3 iunie în toate cutiile poştale din Râmnic a fost deja pregătit de Nicolae. El a fost redactat de unul dintre puţinii oameni din presă care au acceptat să îl ajute pe acest ipochimen pătat. În fapt, Nicolae a aflat de toate contractele de publicitate ale Televiziunii Vâlcea 1 cu firmele de stat si vrea sa sperie vulpea cu pielea ursului din pădure. După cum s-a și pronunțat, este vorba de contractele pe care le are sau le-a avut această televiziune, de când Frâncu a ajuns parlamentar, adică de vreo 8 ani: miliarde grele au fost virate în conturile televiziunii de către RAJDP, CET Govora, Acvarim, Apavil, Direcţia de Protecţie a Copilului, CEC, Direcţia Apelor, administraţii locale liberale etc. etc. Este adevărat că multe canale media au contracte de publicitate cu firme de stat. Altfel presa ar muri. Dar nimeni din Vâlcea nu a obţinut aşa de mulţi bani precum Frâncu. Iar Nicolae ştie bine că şi oamenii liberalului din postul de televiziune vor ţipa disperaţi când vor afla că, în timp ce ei nu îşi luau salariile, patronul lor încasa miliarde. Ca de exemplu sute de milioane din primăriile liberale, alte sume frumoase din CET si Oltchim etc. Toate aceste contracte, la valori aşa de mari, au fost posibile doar datorită poziţiei sale în viața politică a țării. Şi, pentru prima dată, poate, în cariera lui politică, Ion Nicolae pune o întrebare justificată la sfârşitul acestui atac: Oare la ce sume de bani se vor încheia contractele de publicitate între Vâlcea 1 şi ADP, Pieţe Prest, ETA, Apavil etc. dacă ajunge Emilian Frâncu primar?

Fii curajos, parvenitule!

Nu suntem de acord ca acest parvenit să ajungă nici măcar consilier local, dar suntem de acord că fiecare candidat are dreptul să pună întrebări adversarului, să îl atace în canale media, să îl critice. Nu putem fi însă de acord cu măgăria lui Ion Nicolae care vrea să împartă aceste «anonime» în aşa fel încât liberalii să creadă că a fost lucrătura echipei de campanie a candidatului Romeo Rădulescu. Îl invităm pe Ion Nicolae să spună public ce are de spus, despre fostul său şef de partid căruia, altădată, îi făcea pantofii. Fii curajos, parvenitule!

VLAD SOARE