Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Cîlea, la un pas de a cere ruperea USL la Vâlcea

SCANDAL. După ce i-a fost adus la cunoştinţă că liberalii au solicitat, oficial, mai mulţi bani de la bugetul judeţean pentru primăriile PDL, liderul PSD Vâlcea a avut o discuţie extrem de interesantă cu vicepremierul Liviu Dragnea. Din câte se pare, Ion Cîlea i-a cerut şefului său de partid să îi potolească pe liberalii vâlceni sau să aprobe ruperea USL la Vâlcea. Până una alta, Cîlea și Buican au fost convinși să mai aibă o ultimă tentativă de împăcare, ei urmând a se întâlni joi, 25 aprilie a.c.

Veste bombă din interiorul USL. Alianţa se poate rupe dintr-o clipă în alta, iar principalii vinovaţi se pare că sunt liberalii. Din informaţiile pe care le avem, marţi, 23 aprilie a.c., consilierii judeţeni PNL au depus la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea un raport de hotărâre prin care cer imperativ ca sume importante din bugetul judeţului să se direcţioneze spre primăriile PDL şi PNL, la şedinţa din data de 30 aprilie 2013. Acest lucru l-a deranjat maxim pe preşedintele CJ Vâlcea, pesedistul Ion Cîlea, care se pare că i-a ameninţat pe liberali cu ruperea USL la Vâlcea.

Pe surse, am aflat că liderul PSD Vâlcea a avut o discuţie cu vicepremierul Liviu Dragnea, solicitându-i să intervină în conflictul cu liberalii sau, în cel mai rău caz, să aprobe ruperea alianţei USL la Vâlcea. Din câte se pare, Dragnea i-ar fi cerut lui Cîlea să mai aibă o ultimă tentativă de împăcare cu liberalul Cristian Buican. Astfel se face că, joi, 25 aprilie a.c., dis-de-dimineaţă, cei doi co-lideri ai USL la Vâlcea vor avea o întâlnire explozivă. Este puţin probabil ca ei să îngroape securea războiului, mai ales că au fost numeroase încercări de a ajunge la un acord, însă niciunul nu a dorit să cedeze. Acum, mai mult ca niciodată, când interesele financiare sunt mari, Cîlea şi Buican nu vor lăsa de la ei pentru binele USL.

Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, nu a infirmat aceste informaţii ce ne-au parvenit pe surse, însă a preferat să nu comenteze pe marginea lor până ce nu va avea loc întâlnirea cu Buican. „Da, am auzit şi eu că liberalii au depus o hârtie la Consiliul Judeţean, cerând bani pentru PDL. Nu vă pot spune nimic deocamdată, dacă se rupe USL sau nu la Vâlcea. Vă pot da mai multe detalii după întâlnirea cu domnul Buican, de joi dimineaţa. Atunci se va decide tot…” – ne-a declarat preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU