Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Iohannis, către parlamentarii PSD: Aţi obosit deja? Ghinion!

Circ în parlament. La nici 5 minute după ce preşedintele ţării şi-a început discursul, parlamanetarii PSD şi ALDE au părăsit Sala de Plen. Iată o parte din discursul preşedintelui Iohannis:

„- Aş fi vrut astăzi la început de mandat să vă vorbesc despre lucruri im portante despre România. Aş fi putu să vă vorbesc despre centenar. În 2018 vom sărbători 100 de ani de când există statul român modern.

– Doamnelor şi domnilor, cum s-a ajuns aici, la numai o lună de la alegeri? În 11 decembrie, PSD-ul a repurtat o mare victorie. Dar după aceea, cu o ciudată strategie de tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti. A promis în campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva.

– Retragerea ordonanţei 13 şi eventual demiterea chinuită a unui ministru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate însă, sunt alegeri anticipate sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi în mod natural cel care a creat problema: PSD-ul.

– Doamnelor şi domnilor…. (parlamentari PSD şi ALDE au început să plece din sală).

– Aţi obosit deja…ghinion!

– Preşedinţii celor două camere care nu ştiu dacă au rămas.. Au rămas. Încearcă să acrediteze ideea că eu aş încerca să fac ceva ca să întorc acest rezultat.

– Nu oricum! România are nevoie de un Guvern puternic, nu de un Guvern care cu sfială executa ordinele de la partid. România are nevoie de un Guvern transparent.

– Nu vă bateţi joc de România. Suntem într-o situaţie macroeconomică foarte bună. Păstraţi trendul ascendent. Sunt aşteptări mari de la partenerii noştri internaţionali. Am luptat, am legiferat şi am guvernat timp de mulţi ani în aşa fel încât România să devină o parte puternică din NATO. Să nu-i dezamăgim!

– Dacă PSD-ul, care a creat această criză nu o rezolva, voi convoca în virtutea atribuţiilor de preşedinte consultări la Cotroceni pentru a găsi soluţiile potrivite.

– Doamnelor şi domnilor, ce fel de naţiune vrem să fim? Una puternică, care îşi construieşte un stat de drept şi îl respectă? O naţiune care se poate mândri cu o justiţie independenta?

– Merită România acest sacrificiu pentru câţiva parlamentari? O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri.”.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FStirileProTV%2Fvideos%2F10154453793097266%2F&width=500&show_text=true&height=473&appId” width=”500″ height=”473″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” ]