Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Guvernul legalizează PROSTITUŢIA politică

Ordonanţa de Urgenţă ce permite migraţia primarilor fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern. În opinia premierului Ponta, adoptarea ordonanţei este un act de dreptate. Primarii au termen timp de 45 de zile să-şi aleagă partidul în care doresc să activeze politic.

Victor Ponta a declarat că îşi asumă această ordonanţă. „Trebuie să deblocăm activitatea autorităţilor locale şi mai trebuie să facem şi un pic de dreptate, că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toţi aleşii locali din România în 2012 au fost aleşi USL, cu Crin Antonescu şi cu Victor Ponta lângă ei, şi azi s-au trezit pedelişti, cu Blaga şi Iohannis”, a spus Ponta.

Ordonanţa va intra în vigoare de la 1 septembrie, ceea ce înseamnă că primarii vor putea opta pentru un alt partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Tot joi, ambasada SUA a reacţionat la adoptarea ordonanţei de urgenţă, arătându-şi îngrijorarea faţă de momentul ales de guvern pentru promovarea unui asemenea act normativ. Şi preşedintele Traian Băsescu a tras un semnal de alarmă în acest sens, declarând că „fac un apel la Guvern pentru responsabilitate să nu emită ordonanţa de urgenţă referitoare la transferul primarilor”. De asemenea, şeful statului a cerut Avocatului Poporului, pe care l-a acuzat de „sabotarea democraţiei” să o atace la Curtea Constituţională dacă ordonanţa va fi aprobată.