Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gabriel Oprea reface mafia lui Năstase în fruntea MAI

Şeful mafiei lui Adrian Năstase, aşa cum l-a gratulat Traian Băsescu pe Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, se străduieşte din răsputeri să refacă organigrama din guvernarea 2004 – 2008. În acest sens, Gabriel Oprea intenţionează să impună în funcţii grele din MAI oameni apropiaţi guvernării Năstase.

Noua organigramă este aproape completă, iar surprizele vor urma în valuri. De departe, cea mai importantă schimbare operată la nivelul MAI este aducerea pe postul de secretar de Stat responsabil cu ordinea publică a fostului procuror general al României, Ilie Botoș din perioada 2004 – 2008. Acesta este considerat unul dintre cei mai experimentaţi oameni din sistem şi îl va înlocui pe chestorul Florea Oprea, care va rămâne în cadrul aceluiaşi departament, dar ca subsecretar de stat. Funcţia care va fi ocupată de Botoş este considerată una vitală în desfăşurarea activităţii ministerului, astfel că, de acum înainte, se va putea vorbi de noul secretar de Stat ca despre adevărata „mână forte” din MAI.

Reamintim că Georgeta Gabriela Ghiţă a fost adjuncta lui Botoş atunci când a fraudat examenul pentru ocuparea unor funcţii de conducere în anumite Parchete, ajutată de mai mulţi complici, printre care şi judecătorul vâlcean Gheorghe Cerbeanu. Toţi cei implicaţi în acest dosar au primit condamnare cu executare.

Dintre noile mutări care vor avea loc la varful MAI cele mai avansate sunt cele ale trecerii chestorului Lucian Guran drept director general adjunct al DGMO și revenirea lui Nezir Gelaledin la secretariatul general al MAI.