Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Senatorul Bulacu, primul parlamentar din Vâlcea pe pârtia TRANSALPINA SKI RESORT

Senatorul Romulus Bulacu, unul dintre cei mai aprigi susţinători ai investiţiei de la Obârşia Lotrului, pârtia de schi Transalpina Ski Resort, a fost primul politician din Vâlcea care a urcat pe pârtie, la 2100 metri altitudine. Alături de consilierul judeţean, Samoil Vâlcu, parlamentarul liberal a testat pârtia, declarându-se mulţumit de rezultat, chiar dacă aceasta a fost deschisă cu întârziere, şi nu datorită eforturilor primarului din Voineasa.
„În sfârșit! Da, s-a deschis! Da, se schiază! Indiferent de cauze și motive, e bine că s-a întâmplat, chiar și în al doisprezecelea ceas. Și, da, sunt deja aici!”, a postat senatorul Bulacu pe Facebook.
Programul de funcționare al pârtie este vineri – duminică, între orele 09.00-16.30. Grosimea totală a stratului de zăpadă măsoară 150 cm, din care circa 80 cm sunt depuși în urma ninsorilor din ultimele zile.
Pârtia de schi se află pe domeniu schiabil Voineasa, în nord-vestul județului Vâlcea.
Amintim că În septembrie 2011 a început construcţia noului domeniu schiabil VIDRA – TRANSALPINA, domeniu ce se doreşte a fi unul dintre cele mai mari şi frumoase din ţară, în proiect fiind peste 80 de km de pârtii, ce ajung până la 2100 m altitudine, majoritatea în goluri alpine. În martie 2012, a fost inaugurată prima pârtie de ski, Pârtia de ski Mioarele, iar în 22 decembrie 2012, s-a deschis oficial acest domeniu schiabil.
Pe timpul iernii, la Vidra se poate ajunge la ski dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi – Mălaia – Voineasa – Vidra- Obârşia Lotrului ). Porţiunile din Transalpina Obârşia Lotrului – Rânca şi Obârşia Lotrului – Lacul Oaşa nu sunt deszăpezite. Aşadar, de la Sebeş nu se poate ajunge la pârtia Mioarele pe traseul Transalpinei (Sebeş – Şugag – Lacul Tău – Lacul Oaşa – Pasul Tărtărău – Obârşia Lotrului – Vidra). În condiţii de vreme nu foarte rea, se poate ajunge şi dinspre Petroşani, dar, înainte de a aborda această rută, este recomandat să sunaţi la CNADNR pentru a afla dacă drumul este deszăpezit.
De la Sibiu la pârtia de schi Mioarele, cum mai este numită pârtia deja inaugurată din domeniul schiabil Vidra – Transalpina, sunt 140 km (3 ore), iar de la Râmnicu Vâlcea la pârtie 110 km (2.5 ore), 90 de km fiind de la staţiunea Călimăneşti-Căciulata.
Între Brezoi şi pârtia de ski Vidra, drumul este asfaltat şi bun, în mare parte, mai puţin porţiunea dintre Voineasa şi Lacul Vidra (24 km), unde asfaltul mai are denivelări şi gropi mici pe alocuri. Este recomandat să aveţi la dumneavoastră lanţuri pentru maşină şi, neapărat, cauciucuri de iarnă.