Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Ștefan Ovidiu Popa: „Niciun gram de cereale din Ucraina nu va fi importat în România în următoarea lună! Niciun fermier român nu va fi afectat!”

„Cine a criticat în weekend Guvernul României că nu pune interdicție la fel ca Ungaria, Polonia și Slovacia, ar trebui să citească cu atenție comunicatul Comisiei Europene. Acolo este pusă o condiție: în următoarele 30 de zile Ucraina trebuie să adopte niște legi pentru a controla exporturile de cereale. Comisia va cere statelor membre să ridice interdicțiile abia în momentul în care aceste legi sunt în vigoare și își dovedesc eficiența în prevenirea creșterii necontrolate a exporturilor de cereale.

Paragraf din comunicatul Comisiei: „Comisia Europeană se va abține să impună orice restricție atâta timp cât măsurile concrete ale Ucrainei sunt în vigoare și funcționează pe deplin.” Deci cât timp măsurile nu sunt în vigoare și nu funcționează pe deplin, statele afectate pot menține interdicțiile. La fel va face cu siguranță și România, pentru cel puțin 30 de zile!

Mai mult, dacă Ucraina nu își va onora obligațiile în acest termen, Comisia Europeană va da curs solicitării statelor afectate, ceea ce înseamnă că interdicția de import la cerealele ucrainene se va prelungi automat până la finalul acestui an!” a transmis deputatul PDS de Vâlcea, Ștefan Ovidiu Popa.