Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dan Niţu a început o serie de acţiuni caritabile pe Valea Lotrului

IMPLICARE. În ultimii ani, patronul firmei Damila, Remus Daniel Niţu, s-a afirmat mai mult în comunitatea vâlceană datorită acţiunilor sale caritabile decât a celor politice. Una dintre acţiunile sale de binefacere a avut loc chiar zilele trecute, când alături de deputatul Cristian Buican, dar şi cu sprijinul Fundaţiei „Dumitru Drăghicescu”, el a donat 15 paturi mecanice Spitalului Orăşenesc Brezoi.

Candidatul USL în Colegiul Uninominal Senatorial Brezoi – Horezu, Remus Daniel Niţu, vrea să ajute la modernizarea cabinetelor medicale de pe Valea Lotrului şi a început cu donarea a câte două paturi mecanice la dispensarele comunale Mălaia şi Voineasa. De acest lucru se ocupă chiar soţia omului de afaceri de la Damila, Mirela Niţu, care este preşedinta Fundaţiei „Dumitru Drăghicescu”. „Am ales spitalul din Brezoi şi dispensarele din comunele învecinate cu gândul la cetăţenii care merită să beneficieze de servicii medicale dintre cele mai bune. Paturile sunt printre cele mai moderne pe care le-am găsit în Europa şi suntem mulţumiţi să contribuim, chiar şi într-o mică măsură, la îmbunătăţirea condiţiilor pentru pacienţii din aceste unităţi medicale”, a precizat Mirela Niţu, preşedinta fundaţiei. Aşa cum bine se ştie, Spitalul Orăşenesc Brezoi deserveşte peste 40.000 de oameni din zona de nord a judeţului Vâlcea, proiectul de modernizare şi reabilitare al unităţii spitaliceşti fiind încheiat chiar anul trecut. Fondurile cu care s-a făcut acest proiect au fost europene, investindu-se peste 3 milioane de lei. Acest lucru s-a întâmplat după ce liberalii vâlceni au militat ca spitalul din Brezoi să nu fie desfiinţat, aşa cum îşi doreau PDL-iştii. „Noi nu vrem să închidem spitale, vrem să le deschidem, vrem să aducem bani să le modernizăm. Felicitări domnului primar Robert Schell şi domnului director Vasile Cerbu că s-au luptat cu îndârjire să păstreze acest spital care acum arată aşa cum ar trebui să arate toate spitalele din ţară, cu aparatură şi toate dotările necesare. Este şi singurul din judeţ care la ora actuală asigură bolnavilor internaţi tot ceea ce le trebuie. Au hrana şi, ceea ce e cel mai important, au medicamentele şi materialele sanitare şi nu îi trimit pe oameni să le cumpere aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte spitale” – a declarat Dan Niţu, candidat al USL în Colegiul Senatorial Brezoi – Horezu.

O altă acţiune a liberalului Niţu a avut loc în localitatea Mălaia, acolo unde el a intervenit pe lângă Guvernul României pentru achitarea unor sume restante în urma realizării a trei poduri. Aceste investiţii au fost inaugurate, însă autorităţile locale au rămas datornice către firmele constructoare cu suma de 400.000 lei. Pentru acest lucru, candidatul USL, Remus Daniel Niţu, a intervenit ca restanţele să fie plătite pe Ordonanţa 13/2012, care permite administraţiilor locale să compenseze datoriile mai vechi de 90 de zile. „Arieratele către firma care a construit podurile din Mălaia erau de patru miliarde şi jumătate, neachitate de mai bine de doi ani şi am insistat ca aceste lucrări să fie plătite cu ajutorul acestor rectificări, avantajoase şi pentru comună şi pentru firma care a făcut podurile şi care, astfel, a scăpat de o parte din datoriile pe care le avea la stat” – a precizat Dan Niţu.

CLAUDIA STANCIU